0

4 avantaje ale meditațiilor ghidate

Specialiștii încă discută diferențele dintre meditațiile ghidate și cele realizate în liniște, fără ajutorul unei voci călăuzitoare.

 

Chiar dacă starea de pace profundă și absență a gândurilor este idealul spre care ne îndreptăm prin relaxare și meditație, mintea neobosită asemenea unui șuvoi poate fi mai ușor direcționată decât redusă la tăcere.

 

Oricare dintre formele alese pentru a medita, atunci când reușiți să realizați acest exercițiu zilnic, vă va ajuta să vă liniștiți mintea și să vă relaxați corpul, să reduceți stresul, să reactivați capacitățile de autovindecare ale corpului fizic.

 

Mai jos găsiți 4 avantaje ale meditațiilor ghidate pe care ni le-au împărtășit persoanele care au exersat ambele variante:

 

1. Meditațiile „cu instructor” sunt mai ușor de realizat pentru cei mai mulți dintre practicanți.

 

În special pentru începători, vocea călăuzitoare ajută mintea să își pună mai puține întrebări, dându-i o direcție spre care se va îndrepta prin construcțiile imaginației. În acest fel puteți ajunge mai repede la nivelul în care gândurile nedorite sau cele negative sunt pur și simplu înlocuite cu afirmații benefice pe care vi le șoptește ghidul. Repetându-le o perioadă îndelungată până la urmă vă veți obișnui cu ele atât de mult încât vă vor deveni naturale.

 

2. Există nenumărate variante de meditații ghidate din care puteți alege.

 

Fie că doriți să vă vindecați sau să pierdeți în greutate, ori să vă dezvoltați creativitatea sau pur și simplu pentru a vă relaxa, puteți beneficia de oportunități multiple.

 

În această eră digitală în care suntem bombardați cu informații din toate părțile, este foarte simplu să alegeți una dintre cărțile audio disponibile pentru a vă izola de mediul extern agresiv și a permite vocii călăuzitoare să vă aducă spre centrul dumneavoastră, spre sinele suprem care vă poate ajuta să vă vindecați. Puteți face acest lucru alegând să fiți propriul șaman sau să utilizați puterea imaginației pentru a crea ceea ce vă doriți în viață.

 

3. Ghidarea poate fi mai relaxantă

 

Ar putea părea contradictoriu, dar există posibilitatea ca meditația în liniște să declanșeze teamă și anxietate la unii oameni. Nu am exersat prea mult, ca persoane, liniștea. Chiar dacă este o abilitate pe care fiecare dintre noi ar trebui să o deprindă la un moment dat, o voce care ghidează poate fi de ajutor în unele situații pentru crearea unei atmosfere de pace și relaxare. Vocea caldă a actorilor care lecturează audiobookurile sunt alese special pentru a vă ajuta să regăsiți relaxarea și calmul necesar unei existențe fericite.

 

4. Nu aveți nevoie de un profesor.

 

Dacă vreți cu adevărat să învățați cum să meditați, cea mai buna variantă este cea în care vă găsiți un profesor real. Dar până când vă hotărâți dacă aveți sau nu nevoie de învățător, meditațiile ghidate sunt cea mai bună variantă de învățare. Puteți beneficia de experiența unui profesor virtual cum este Dr. Wayne W. Dyer, supranumit „părintele motivaţiei” și considerat totodată iniţiatorul mişcării de self development sau self-empowerment.

 

Până la urmă, indiferent de modalitatea în care alegeți să meditați, important este să exersați cât mai mult posibil această tehnică pentru a vă bucura de beneficiile multiple pe care le oferă pentru corpul și spiritul dumneavoastră.

Comentarii (0)

Scrie un comentariu