Ce cărți audio să luăm cu noi în vacanță?

Vremea caldă și duioasă ne vestește că sezonul vacanțelor și al concediilor e în toi. Unii dintre noi deja au început să viseze la șezlongul de la marginea mării și la vântul care le răcorește și alintă trupurile. Alții se văd în vârf de munte, cuprinzând zările cu privirile și umflându-și zdravăn piepturile cu aerul tare și rece al înălțimilor.


Este clar, e momentul în care putem fi mult mai atenți la noi. Lipsa unui program, a nevoii de a privi ceasul mereu, sau de a fi pe fugă, ne permit clipe de introspecție, meditație și de regăsire. Acum este cea mai potrivită ocazie de a lucra cu adevărat la dezvoltarea noastră personală, sau să reflectăm la ceea ce am învățat de-a lungul primei jumătăți a anului.
 

Pentru această minunată perioadă am pregătit o listă cu cele mai interesante, haioase și inedite cărți audio pe care să le luați în concediu.

 

Tata este gras de Jim Gaffigan

Bagajele sunt pregătite. Cu un entuziasm cât putem cuprinde într-o inimă de om, ne urcăm în mașină, în tren sau avion și pornim, nu contează destinația. „Drumul este cel important”, vorbă din popor. Deci, pentru început, vă recomandăm cartea audio „Tata este gras” de Jim Gaffigan, o carte atipică de dezvoltare personală, plină de poante, haz și umor. Acesta include o serie de confesiuni oneste și hilare despre provocările cu care se confruntă părinții în procesul de creștere și educare a cinci copii mici. Audiobookul este realizat în lectura celebrului actor Radu Gheorghe. Acesta se va asorta perfect cu vioiciunea însuflețită de bucuria începutului de concediu. Opt ore jumătate de glume vor fi perfecte până și pentru cel mai lung drum.


Harta. Cum să găsești magia și sensul în povestea vieții tale de Colette Baron-Reid

Am ajuns la hotel, la cabană sau ne-am instalat cortul. După o masă bună și o oră de odihnă mergem să descoperim împrejurimile. Acum e momentul când putem da play pe telefon sau pe MP3 la un nou audiobook. Noi vă recomandăm „Harta. Cum să găsești magia și sensul în povestea vieții tale” de Colette Baron-Reid deoarece această carte audio motivează prin abordarea ludică, desprinsă parcă din basmele copilăriei noastre, care ne instigau la explorare și joacă. Avansând în profunzimea peisajelor intrinseci care ni se deschid odată cu această carte, Lacul liniștit, Munții, Culmile Bucuriei, Valea Pierderii sau Plaja Echilibrului, vom întâlni și ființele imaginare, ocupantele acestor locuri. Acestea dețin cheia înțelepciunii subconștientului nostru. Elful Pădurii, Colecționara de Oase, Zâna Gheții și spiritele tărâmurilor psihologice pe care le traversăm sunt asistenții care ne vor îndruma mereu, astfel încât noi să descoperim comoara din orice experiență. Fiecare dintre aceste aspecte psihologice sintetizate în acest audiobook au câte o lecție pentru noi, și fiecare răspunde la direcțiile și propriile alegeri. Singurii care au putere asupra Hărții sunteți doar voi.


EU SUNT Dorințe împlinite de Dr. Wayne W. Dyer

Seara, când atmosfera s-a mai liniștit, este cel mai propice moment pentru meditație și rugăciune. Din acest motiv, vă recomandăm audiobookul „EU SUNT Dorințe împlinite” de Dr. Wayne W. Dyer, numit cel mai puternic instrument de meditație din istoria lumii. Sunetele pe care le veți asculta pe acest CD de meditație sunt rezultatul unei documentări intense în vederea reproducerii frecvențelor asociate cu numele lui Dumnezeu, așa cum se regăsește în Vechiul Testament, tradus din ebraică astfel: „Eu sunt cel ce sunt”, de unde și titlul proiectului.


Nu ceda, nu renunța de Louis Zamperini și David Rensin

Un alt audiobook, potrivit pentru zilele de concediu, este volumul „Nu ceda, nu renunța” de Louis Zamperini și David Rensin. O poveste aproape incredibilă dar reală. O autobiografie a unuia dintre eroii celui de-Al Doilea Război Mondial și fost olimpic, celebrul Louis Zamperini. Povestea lui de curaj și patriotism, ce abundă de optimism și înțelepciune, i-a inspirat pe toți cei care au citit cartea sa, inclusiv pe actrița Angelina Jolie, care a regizat filmul biografic „Unbroken”, lansat în 2014. După primele capitole în care ne sunt descrise copilăria și perioada de adolescență a lui Zamperini, veți începe să trăiți cu sufletul la gură aventurile prin care acesta este nevoit să treacă. Nu e ușor să supraviețuiești patruzeci și șapte de zile în derivă în Oceanul Pacific sau să fii purtat prizonier în lagărele japoneze, fără a-ți pierde demnitatea și înfruntând totul cu stoicism. Se pare că aceste încercări dure nu i-au știrbit cu nimic pofta de viață și nici dorința de a-și aduce în continuare contribuția, de a-i ajuta și călăuzi pe alții.


Trezește uriașul din tine de Anthony Robbins

Se spune că „oamenii de succes au obiceiuri de succes”, de aceea învățarea și autoeducarea trebuie să fie constante. Indiferent dacă e vacanță, sau nu, dezvoltarea personală este cu certitudine o investiție continuă în noi înșine. De aceea, credem că audiobookul „Trezește uriașul din tine” de Anthony Robbins este cel mai potrivit material de dezvoltare personală ce poate fi ascultat, inclusiv urcând pe munte, plimbându-ne pe plajă sau descoperind un nou oraș. Această carte audio este, înainte de toate, un puternic instrument de redobândire a încrederii și a echilibrului mintal. De pe această poziție de armonie, carismaticul autor Anthony Robbins țintește excelența în toate domeniile existenței, atât pe plan personal, cât și pe plan profesional. Argumentele științifice din diferite domenii de cercetare, de la psihologie la nutriție, se îmbină cu sfaturile practice pentru a crea o hartă către adevăratul potențial ce se află ascuns în noi. 


Povești și basme audio

Nu în ultimul rând, pentru cei care pleacă în concediu împreună cu familia, recomandăm poveștile și basmele audio, deoarece o vacanță poate deveni de două ori mai plăcută în compania lui Păcală, Neghiniță, Prâslea cel Voinic, Ileana Sâmziana sau Popa Tanda. Un plus ar mai fi și faptul că lectura obligatorie și suplimentară școlară nu vor mai fi amânate, întrucât acestea pot fi ascultate.
Sperăm că, după ce vă veți întoarce din concediu, veți împărtăși cu noi experiențele dumneavoastră, dar și ce alte recomandări de cărți audio aveți.


Vacanță frumoasă!

Comentarii (0)

Scrie un comentariu