5 locuri, de pe harta natală a peisajului nostru spiritual interior, care merită explorate

Astăzi vom poposi puțin în spațiul nostru lăuntric. Aces spațiu intim de poveste. Și, ca orice basm care își respectă izvoarele, vom începe cu „a fost odată”.

 

A fost odată, în vremuri îndepărtate când îngerii, ce tocmai primiseră în dar înfățișare umană, au coborât pentru prima dată pe pământ,  având la ei o hartă magică cu ajutorul căreia să se poată ghida prin noile ținuturi spirituale omenești. După ce au străbătut în lung și-n lat frumusețea noului loc, unii dintre ei s-au decis că vor să rămână pe vecie aici. Cu timpul aceștia au devenit oameni, iar acum, noi, cei care suntem ființe duale, jumătate ființe efemere - fumătate îngeri, încă deținem această hartă magică, doar că e foarte posibil să fi uitat de existența ei (motivele poti fi multe). Ea nu este greu de descoperit. Tot ce trebuie să facem este să ne cufundațăm în noi înșine cu sinceritate. Doar așa putem descoperi lumea lăuntrică, care ni se va arăta numai la stimuli precum franchețe, deschidere și acceptare.

 

Bun, acum că știți cum să accesați darul divin, adică harta, cercetați-l cu mult curaj, în cel mai mic detaliu, și pășiți prin tărâmurile sufletului. Să înaintăm încrezători prin meleagurile sale unice și să fim pregătiți să întâmpinăm fascinantele personaje ale subconștientului nostru, care nu sunt altceva decât reflexiile peisajului spiritual interior. Pe hartă putem repera toate locurile pe care am putea să le explorăm, sau pe care le-am parcurs deja de-a lungul existenței noastre.

 

Harta aceasta este foarte diferită. Este o hartă multidimensională alcătuită din gânduri, sentimente, credințe, amintiri și intenții. Este alcătuită din esența de creativitate și imaginație a sufletului. ~ Colette Baron-Reid

 

Parcurgând-o în deplină conștientă, devenim cartografii înțelepți ai propriului nostru destin. Să descoperim, deci, cele cinci locuri de basm, de pe harta natală a peisajului nostru spiritual interior, care merită explorate:

 

 

Lacul Liniștit

canim_lake_british_columbia_canada                    

 

Odihniți-vă lângă Lacul Liniștit, unde apele sunt atât de calme, încât, atunci când ne uităm la ele, ne pot reflecta propria imagine și ne putem vedea frumusețea. În jurul nostru, brizele sunt blânde și covorul de iarbă de sub pașii noștri este moale. Aici putem reflecta, dar trebuie și să ne dorim să ne scufundăm sub suprafața acestor ape și să privim adânc în noi înșine cu compasiune. Precum Narcis, putem fi fascinați de gânduri superficiale despre noi înșine, care ne fac să te simțim bine.

 

 

 

 

 

 

 

 

Copacul Odihnei

girl-691712_1280                    

 

La baza Copacului Odihnei, putem lua o pauză de la dramele și dificultățile vieții. El ne va da vitalitate atunci când ne rezemăm spatele de trunchiul său, chiar și atunci când moțăim. Aceste locuri fermecate ale sufletului nostru sunt locuite de ființele mistice precum de Spiridușul binevoitor de la Copacul Odihnei. El  este Spiritul Locului și tot el ne poate învăța cât de important este să mergem mai încet și să ne liniștim, asigurându-ne că lumea e într-o continuă evoluție ce se dezvoltă continuu, fără probleme, dacă vom lua o pauză.

 

 

 

 

 

 

 

Valea Pierderii

landscape-696550_1920                              

 

 

În această falie adâncă din pământ putem privi spre dealurile care par prea abrupte pentru a fi urcate, întrebându-ne cum vom putea evada vreodată spre un teren mai înalt. Va trebui să ne întoarcem aici uneori, chiar dacă am învățat în întregime lecția acestui loc, fiindcă pierderea face parte din viață.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Culmile Bucuriei

sunrise-1157963_1280                  

 

Acești munți se află pe tot cuprinsul Hărții Fermecate, situați întotdeauna la marginile peisajelor tulburătoare, deoarece nu ne putem bucura de splendoarea fără seamăn a Culmilor Bucuriei, dacă nu am vizitat adâncimile disperării și suferinței.

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaja Echilibrului

see-1149838_1920                    

 

Pe Plaja Echilibrului, ne putem bronza și moțăi, ne putem zbengui în apă sau putem face o plimbare lungă și culege scoici. Aici există echilibru între odihnă și acțiunea plăcută, și tot ceea ce faci ni se pare corect: nu avem nici un sentiment de vină, nici gânduri despre cum ar trebui să facem un alt lucru.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai sunt și alte locuri minunate ce se regăsesc în tabloul peisajului sufletului nostru și nu rămâne decât la latitudinea noastră cum, când și de ce să le explorăm.

 

„Și-am încălecat pe-o șa și v-am spus povestea așa!”

 

Ați descoperit de-a lungul vieții alte tărâmuri fermecate, ce personaje ale subconștientului v-au ieșit în cale și ce ați învățat din propriul basm?

 

 

Acest articol a fost scris pe baza datelor și informațiilor din cartea motivaționalăHarta. Cum să găsești magia și sensul în povestea vieții tale” scrisă de Colette Baron-Reid

 

Comentarii (0)

Scrie un comentariu