Lista persoanelor de care trebuie să vă feriți

Când am ajuns la 40 de ani am renunțat. Am vrut să dispar. Nu m-a mai interesat pasiunea și scopul în viață. Eram terminat.

 

Nu mai aveam prieteni. Sau eram speriat de prietenii mei. Sau rușinat de mine însumi, nu mai țin minte exact. S-au întâmplat prea multe lucruri rele. Îmi amintesc un moment în care vorbeam la telefon cu un prieten, plângem și strigam „De ce mi se întâmplă iar lucrurile astea?”

 

La aniversarea celor 40 de ani ai mei eram eu, o persoană pe care o cunoșteam și toți prietenii ei. Cercul extins al relațiilor mele de prietenie. Acea persoană care atunci îmi era prietenă acum nu mai este. Ce am făcut atât de greșit încât prietenii, familia și toți cei pe care îi cunoșteam nu îmi mai vorbesc? I-am ajutat de câte ori au avut nevoie și totuși am greșit cu ceva.

Nu are nicio importanță.

 

Nu întrebați niciodată DE CE. Nu există un răspuns la această întrebare dacă vă aduceți în viață persoane negativiste.

Dar am răspunsul meu:

 

Am petrecut prea mult timp cu persoane care nu erau bune pentru mine.

 

Cum știți când cineva nu este bun pentru dumneavoastră?

 

Încercați să verificați pe lista de mai jos:

 

-Vă simțiți rău sau anxios după ce petreceți timp împreună?

-Vă certați mai des decât discutați lucruri plăcute și folositoare?

-Au o atitudine distructivă în loc să vă ajute să vă construiți propria persoană?

-Încearcă să vă limiteze oportunitățile?

-Vă izolează de prietenii pe care îi aveți?

-Se simt lezați dacă aveți succes sau încearcă mereu să vă depășească succesul?

-Nu vă ascultă atât de mult pe cât îi ascultați dumneavoastră?

-Aduc dramatism în viața dumneavoastră în loc să vă ajute să simplificați lucrurile? Mie mi-a luat mult timp ca să îmi dau seama ce este această dramă în plus. Drama este pentru teatru, nu e loc de ea în viață. Într-o dramă bună eroii mor. Nu alegeți să fiți eroi în vreo dramă.

-Ajungeți să fiți atât de ocupați cu viețile lor încât nu mai aveți timp să vă mai ocupați de sănătatea dumneavoastră, de creativitate sau de scopurile dumneavoastră de a face lumea mai bună.

Amintiți-vă că dacă nu faceți alegeri pentru dumneavoastră în viață, altcineva vă va alege și rezultatele nu vor fi cele mai bune. Aveți nevoie să vă alegeți pe dumneavoastră înșivă.

-Uneori plângeți după ce vă întâlniți cu o astfel de persoană

 

Dacă ați spus DA la cel puțin unul dintre punctele de mai sus atunci plecați de lângă această persoană.

 

La 40 de ani aveam mulți oameni în viața mea pentru care aș fi putut bifa toate punctele de mai sus, chiar și plânsul.

În cele din urmă am renunțat. M-am prăbușit și am tăiat legăturile cu toată lumea pentru o perioadă. M-am mutat 70 de mile mai la nord și m-am ascuns.

 

Atunci am reînceput să scriu. Scriam despre toate aceste lucruri urâte. Cineva chiar mi-a spus că citind ceea ce scriam era ca și cum ar fi asistat la un dezastru live.

Dar nu îmi mai era frică și am început să găsesc alți oameni ca mine. Ceilalți de dinainte nu mai aparțineau lumii mele.

 

 

Reversul listei

Aceștia sunt oamenii pe care ar trebui să îi aveți în viața dumneavoastră. Sunt puțini din această categorie și de aceea ar trebui să îi țineți aproape.

În acest fel vă puteți asigura succesul în viață. Doar avându-i aproape.

 

Acum câteva zile m-am întâlnit cu un prieten nou pentru prima dată. I-am spus unui alt prieten că eram nervos să mă întâlnesc cu o persoană necunoscută.

M-a întrebat de ce.

I-am răspuns că nu știu. Poate că nu am destulă încredere în mine că sunt o persoană bună. O persoană care să merite cunoscută.

Bineînțeles că ești, mi-a răspuns prietenul. Uite cât de mult m-ai ajutat pe mine de când ne-am cunoscut. Poți să faci așa: când întâlnești un om nou, gândește-te că îi spui în gând: impresionează-mă. Apoi vezi ce se întâmplă.

Oamenii îți vor demonstra foarte repede cine sunt.

 

Așa am făcut. Și acum viața mea este puțin mai bună decât acum o săptămână. Și sper ca săptămâna viitoare să fie chiar mai bună.

 

Articol tradus și adaptat de pe blogul personal al lui James Altucher, autorul cărților: „Alege-te pe tine însuți. Fii fericit, fă milioane, trăiește-ți visul”, „Puterea lui NU”, „Alege-te pe tine însuți: Poveștile” 

Comentarii (0)

Scrie un comentariu