Cunoașteți secretele Vocabularului Transformațional?

ACT si Politon
03-07-2017
0 comentarii

„Schimbându-ţi pur şi simplu vocabularul obişnuit, adică acele cuvinte pe care le utilizezi în mod constant pentru a descrie emoţiile din viaţa ta, tu poţi schimba imediat felul în care gândeşti, în care simţi şi în care trăieşti”.

 

Noi toţi folosim aceleaşi familii de cuvinte pentru a descrie o multitudine de experienţe frustrante. Putem avea cu toţii aceleaşi senzaţii, dar felul în care le organizăm, adică șablonul sau cuvântul pe care îl folosim pentru ele, devine experienţa noastră.

 

Esența Vocabularului Transformaţional constă în faptul că acele cuvinte pe care le ataşăm experienţei noastre devin experienţa noastră. Astfel, noi trebuie să alegem în mod conştient cuvintele pe care le folosim pentru a descrie stările noastre emoţionale sau să îndurăm pedeapsa de a crea o durere şi mai mare decât ar fi într-adevăr justificat sau adecvat.

 

Cuvintele sunt folosite pentru a ne reprezenta nouă înșine în ce constă experienţa de viaţă pe care o avem. În reprezentarea aceea, cuvintele ne modifică percepţiile şi sentimentele.

Sigur ați întâlnit cazul în care trei persoane cu aceeaşi experienţă au descris în mod foarte diferit ceea ce simțeau: una a experimentat turbare, alta simte enervare şi cea de-a treia simte că este deranjată. Este evident că senzaţiile sunt modificate de traducerea fiecărei persoane.

 

Din moment ce cuvintele sunt instrumentul nostru primar de interpretare sau traducere, felul în care ne etichetăm experienţa schimbă imediat senzaţiile produse în sistemele noastre nervoase. Într-adevăr, cuvintele creează un efect biochimic.

 

„Dacă vrem să ne schimbăm vieţile şi să ne influențăm destinul, noi trebuie să alegem conştient cuvintele pe care urmează să le folosim şi trebuie să ne străduim constant să ne extindem nivelul de opțiune”.

 

Unul dintre motivele pentru care devenim adeseori asemănători persoanelor cu care ne petrecem timpul este că noi chiar adoptăm unele dintre tiparele lor emoţionale odată cu adoptarea unei părţi a vocabularului lor uzual.

 

Folosirea Vocabularului Transformaţional ne poate permite să intensificăm sau să diminuăm orice stare emoţională, pozitivă sau negativă. Asta înseamnă că ne dă puterea să luăm sentimentele negative din vieţile noastre, să le scădem intensitatea până în punctul în care acestea încetează să ne mai deranjeze şi să ducem experienţele pozitive pe culmi şi mai înalte ale plăcerii şi ale puterii.

 

„Dacă un grup de cuvinte pe care le foloseşti creează stări ce te privează de putere, debarasează-te de acele cuvinte şi înlocuieşte-le cu cele care te fortifică”.

 

Utilizarea eficientă a Vocabularului Transformaţional—vocabular care ne transformă experienţa emoţională—întrerupe tiparele lipsite de resurse, ne face să zâmbim, produce sentimente total diferite, ne schimbă stările şi ne dă posibilitatea să punem întrebări mai inteligente.

 

Pentru a afla modul în care puteți face aceste transformări puternice în viața dumneavoastră și pentru a vă însuși secretele Vocabularului Transformațional vă invităm să citiți volumul „Trezește uriașul din tine. Cum să preiei imediat controlul destinului tău mental, emoțional, fizic și financiar” scris de faimosul Tony Robbins.

 

Comentarii (0)

Scrie un comentariu