5 pași către libertatea financiară

ACT si Politon
04-12-2017
0 comentarii

Banii au doar importanța pe care le-o atribuim. Iar când ai probleme financiare, devin mult prea importanți.

 

Pasul 1: Recunoști nemulțumirea față de situația ta actuală. Prin urmare, decizi să iei măsuri.

 

De exemplu, corespondența începe să se strângă pe biroul tău și decizi să te ocupi de ea până îți vezi biroul din nou curat.

 

Pasul 2: Nu obții rezultatele dorite și decizi că planul tău de acțiune nu este suficient. Trebuie să iei niște măsuri pentru a ajunge la o soluție.

 

Te întrebi: „Cum îmi pot îmbunătăți rezultatul? Cum pot lucra mai competent în loc să lucrez cu mai multă asiduitate?”

 

De exemplu, lucrezi cu sârguință, dar tot nu poți să o scoți la capăt la sfârșitul lunii. Aplicarea de noi tehnici și strategii ar trebui să îți rezolve problemele. Apropo, mulți oameni se așteaptă ca aceste tipuri de cărți să îi învețe formule care produc rezultate.

 

Pasul 3: Tehnicile te-au ajutat într-o anumită măsură. Dar, dacă te compari cu alți oameni mai de succes, observi că ei par să își atingă scopurile fără efort.

 

Ei au probabil prieteni influenți care le deschid anumite uși.

De exemplu, hai să spunem că te confrunți cu o problemă neașteptată și deosebit de dificilă. Timpul și energia pe care le dedici de obicei afacerii tale trebuie să fie acum îndreptate către rezolvarea acestei probleme. Planurile și programul tău sunt perturbate și afacerea ta are de suferit.

Nu mai este ușor să găsești soluția. Acum trebuie să ne îndreptăm atenția către dezvoltarea sau creșterea personală. Se pare că acesta nu va fi un proces rapid, mai ales fiindcă nu câștigi prieteni influenți și de succes aplicând tehnici.

 

În această etapă, este esențial să investești timp în a deveni persoana care ți-ar plăcea să fii. Permite-mi să-ți dau un sfat despre cum ar putea fi această persoană. Ai probabil modele sau oameni pe care îi admiri. Poți fi la fel de respectat și de admirat ca ei printr-o organizare corespunzătoare a vieții.

 

Pasul 4: În măsura în care te gândești la alții și la tine, reconsideri felul în care privești lumea.

 

Mulți percep lumea noastră frumoasă ca pe o junglă. Acești oameni cred că trebuie să te lupți din răsputeri pentru a supraviețui.

De exemplu, unii oameni nu au încredere în nimeni. Poate că au avut niște experiențe negative și, în consecință, sunt mereu cu ochii în patru. Sunt suspicioși în legătură cu orice și oricine și caută constant „șiretlicul” în orice situație. De obicei, „șiretlicul” sunt chiar ei, pentru că, în general, nu sunt cei mai șarmanți oameni cu care să ai de-a face. De obicei, atitudinea lor îi face pe ceilalți să se retragă.

 

Trebuie să vedem lumea într-o manieră diferită, printr-o nouă „pereche de ochelari”. Nu există o singură realitate, doar una pe care o percepem. Când privim lumea printr-o nouă „pereche de ochelari”, vedem o imagine complet diferită.

 

Există o „pereche de ochelari” care te face să percepi banii ca pe o unealtă care cumpără arme, începe războaie, provoacă lăcomie și îi face pe oameni să se simtă singuri. Trebuie să ne amintim că ne uităm doar printr-o „pereche de ochelari”. Contează doar care este percepția ta. Cu altă „pereche de ochelari”, vom vedea că banii sunt folosiți și pentru a construi spitale, pentru a reduce foametea și a descoperi medicamente care ne ajută să tăim o viață mai lungă și mai sănătoasă. Se pot asigura condiții mai bune de trai cu ajutorul banilor. De fapt, se pot obține multe lucruri bune.

Ce atitudine sau „pereche de ochelari” simți că va atrage bani și te va face mai fericit?

 

Pasul 5: Putem provoca cea mai amplă schimbare atunci când ne modificăm identitatea sau percepția pe care o avem despre noi înșine.

 

Identitatea ta ar trebui să fie aceea a unei persoane „nicio problemă”.

 

Dacă vrei să acumulezi un milion rapid și fără efort, doar aplicând câteva tehnici, atunci trebuie să te dezamăgesc. „Drumul către libertatea financiară” nu este o mâncare gata preparată pe care doar s-o încălzești la cuptor. Cu alte cuvinte, nu vei crea bogăție doar ascultând acest audiobook. Asta nu va funcționa, pentru că mai întâi trebuie să aibă loc schimbări decisive la toate cele cinci niveluri.

Dar dacă te hotărăști și faci toți cei 5 pași, vei produce miracolul.

Comentarii (0)

Scrie un comentariu