5 secrete ale liderilor adevărați

5 secrete ale liderilor adevărați

08.06.2017

V-ați întrebat deseori care sunt secretele pe care le folosesc liderii adevărați pentru a-i inspira pe oamenii din echipele pe care le călăuzesc?

Acum aveți posibilitatea să le aflați și să le puneți în aplicare pentru a reuși performațe extraordinare împreună cu oamenii dumneavoastră!

 

  1. Interesați-vă de viața celor pe care îi conduceți.

 

Studiile au arătat că atunci când oamenilor din echipă li se demonstrează un interes real, mai ales în ceea ce privesc detaliile personale, se simt mai apropiați de lider și lucrează  mai intens. Întrebați-i ce le mai face copilul sau soțul ori soția, țineți minte detaliile și ascultați-i până la capăt atunci când vă povestesc. Veți avea angajați mai implicați, care dau mai mult randament.

 

  1. Faceți-i pe oameni să se simtă bine în pielea lor.

 

Primul pe lista motivelor pentru care un angajat își părăsește locul de muncă este faptul de a nu li se recunoaște meritele. Așa că de fiecare dată când vă surprindeți oamenii făcând ceva bine lăudați-i. Se vor simți mai încrezători să își ducă sarcinile la bun sfârșit și își vor asuma mai multe responsabilități

 

  1. Fiți pozitiv și optimist

 

Un raport corect între pozitiv și negativ este de 1 la 5. Dacă descoperiți un aspect negativ al unei acțiuni, faceți un efort pentru a găsi alte 5 bune. Fiți optimist nu doar la muncă, ci extindeți această trăsătură și la întreaga dumneavoastră viață. Oamenilor le place să fie în preajma liderilor optimiști.

 

  1. Adăugați valoare

 

Dați constant feedback pozitiv persoanelor din jur pentru a le ajuta să crească. Studiile au demonstrat că în special angajații tineri au nevoie de feedback în mod constant, nu doar periodic.

 

  1. Adresați mai multe întrebări

 

Angajații vor să știe că părerea lor contează de-a lungul activității desfășurate și că liderii țin cont de ideile pe care le exprimă. Al doilea cel mai important motiv pentru care oamenii își părăsesc locurile de muncă este pentru că nu sunt ascultați sau pentru că părerile lor sunt ignorate.

 

Dacă veți practica aceste 5 obiceiuri în fiecare zi veți vedea schimbări uluitoare. Încercați și vă veți convinge!

 

Articol preluat și tradus din Blogul personal al Dr. John Izzo, autorul cărților „Cele 5 secrete pe care trebuie să le descoperi înainte de a muri”, „Ia inițiativa. Cum schimbă totul asumarea responsabilității”.

Leave a Comment