5 Secrete Testate Pentru O Carieră De Succes

De câte ori te-ai trezit cu greu dimineața pentru a începe o nouă zi de muncă? După ce ai închis soneria telefonului, inima a început deja să bată mai repede, cu spaimă, sau deprimarea s-a așternut precum un văl peste soarele dimineții când ai realizat că urmează să te duci din nou la serviciu?

 

Ai senzația că te-ai înhămat la o căruță care nu este a ta, plină de sarcini imposibile, care îți aduce nefericire, în timp ce primești un salariu care abia îți asigură supraviețuirea de la o lună la alta?

 

Trezește-te! Descoperă bucuria unei cariere de succes!

 

Petreci mai mult de 2000 de ore pe an muncind. Ai șanse mari ca cel puțin 45 de ani să îi petreci în această teroare. Chiar îți dorești asta?

 

În ciuda multor utopii propuse, nimeni nu a inventat un sistem prin care oamenii să poată evita munca.

 

Muncim pentru a supraviețui – pentru a obține hrana, îmbrăcămintea și adăpostul de care avem nevoie. Principiul de bază este același: dăm la schimb ore din viață pentru bani și folosim acești bani pentru a trăi.

 

 

 

 

Și totuși, locul de muncă este sursa principală care ne oferă un sens și un scop în viață, este modalitatea de a ne câștiga sentimentul valorii de sine și al împlinirii, precum și un mod de a intra în contact cu alții.

Este, de asemenea, o componentă a identității noastre de bază.

 

De câte ori nu ați spus – sau nu ați gândit măcar – „dar dacă”?

 

Dacă aș fi știut atunci ceea ce știu acum? Dacă aș fi urmat un alt drum în viață? Dacă aș fi fost instruit mai bine cum să îmi aleg cariera?

 

Nu ar fi minunat dacă am putea vedea dinainte viitorul într-o asemenea măsură încât să putem lua deciziile corecte și să putem urma cele mai înțelepte căi înainte de a fi prea târziu?

 

Cartea „30 de lecții de viață. Sfaturi testate și adevărate de la cei mai înțelepți americani” de Dr. Karl Pillemer te poate ajuta să obții acel glob de cristal.

 

 

 

Iată lista cu cele 5 secrete pe care să le aplici înainte de a fi prea târziu:

 

1. Alege o carieră pentru recompensele ei intrinseci, nu pentru cele financiare

 

Nimeni – nici măcar un singur expert dintr-o mie – n-a spus că, pentru a fi fericit, ar trebui să muncești din greu ca să faci bani și să-ți cumperi lucrurile pe care le dorești.

 

Nimeni – nici măcar un singur expert – n-a spus că este important să fii cel puțin la fel de bogat ca cei din jurul tău și că, dacă ai mai mult decât ei, acesta este un real succes!

 

Nimeni – nici măcar un singur expert – n-a spus că ar trebui să-ți alegi un loc de muncă având în vedere dorința de a câștiga putere în viitor.

 

Sentimentul că munca ta are un scop și pasiunea pentru locul de muncă sunt întotdeauna mai importante decât un salariu mai mare.

 

2. Nu renunța să cauți un loc de muncă ce te face fericit

 

Experții intervievați de Dr. Karl Pillemer au insistat pe faptul că oamenii greșesc atunci când aleg un job ținând cont doar de salariu.

Dar, dacă se întâmplă așa, tragic nu este faptul că te trezești într-un loc de muncă nepotrivit, ci că rămâi acolo.

Petrecem prea mult din timpul scurtei noastre vieți muncind, ca să rămânem blocați în joburi pe care le detestăm.

 

Potrivit experților, perseverența este cheia pentru găsirea unui loc de muncă potrivit și care să ți placă. Nu renunța cu ușurință!

 

3. Profită de pe urma unui loc de muncă nepotrivit.

 

Vedem în fiecare zi oameni care nu par să se bucure de ceea ce fac: angajați cu priviri goale în magazine, casierii de la bancă iritați, lucrătorii plictisiți de la fast food.

 

Ai putea și tu să spui: „Ia-ți povestea asta cu «iubește-ți locul de muncă» și bagă-ți-o undeva!”

 

Dar există un secret, pe care ți-l scriu mai jos:

 

Dacă te afli într-o situație profesională neplăcută, nu irosi această experiență; transformă cel mai mohorât loc de muncă într-o experiență de învățare care să te ajute mai departe.

 

Află cum poți face asta în carte.

 

4. Inteligența emoțională este mai importantă decât orice alt fel de inteligență

 

Mulți tineri din zilele noastre se concentrează atât de mult pe obținerea expertizei tehnice încât pierd din vedere secretul cel mai important pentru a avea succes în carieră: abilitățile interpersonale.

 

Trăsături precum empatia, respectul, abilitățile de ascultare și capacitatea de a rezolva conflicte sunt elemente fundamentale la serviciu.

 

Chiar și oamenii cu cele mai tehnice profesii își distrug cariera, dacă le lipsește inteligența emoțională.

 

5. Cu toții avem nevoie de autonomie

 

Satisfacția în carieră depinde de cât de multă autonomie ai la locul de muncă. Scopul (dincolo de salariu) și autonomia merg mână în mână.

În lipsa lor, munca poate deveni o povară nefericită.

 

Alege cariera care îți oferă libertatea de a lua decizii și de a urma direcțiile care te interesează, fără a fi controlat prea mult de către superiori.

 

Secretele funcționează și pentru tine!

 

Știi acele coșmaruri în care strigi ca să dai alarma, dar nu iese niciun sunet? Ei bine, ăsta e gradul de intensitate cu care experții intervievați în cartea „30 de lecții de viață. Sfaturi testate și adevărate de la cei mai înțelepți americani” au vrut să le spună oamenilor mai tineri următorul lucru: să faci ani de zile o muncă ce-ți displace e o rețetă sigură pentru regrete și o greșeală tragică.

 

Experții nu au fost mai categorici și mai vehemenți în nicio altă privință. Ei consideră că a pierde în fiecare an circa două mii de ore irecuperabile din viață este o idioțenie curată.

 

Așadar urmează sfatul experților și privește în urmă la ultimele câteva luni.

 

Te-ai trezit cu groază la gândul că trebuie să mergi la serviciu?

 

Nu spun că ar trebui să sari din pat, arzând de nerăbdare să pleci și să ajungi la serviciu. În cazul multor oameni, munca nu are atracția aceea magnetică.

 

Însă, dacă teama, depresia și aversiunea de a-ți mișca picioarele constituie starea ta de spirit atunci când pleci la muncă, experții din America consideră că e momentul să privești în sinea ta și apoi în afară, în jurul tău.

 

S-ar putea să fie timpul pentru o schimbare.

 

Află și restul secretelor din cartea „30 de lecții de viață. Sfaturi testate și adevărate de la cei mai înțelepți americani” de Dr. Karl Pillemer, care să te ajute să-ți transformi cariera într-un succes!

 

 

Alege formatul preferat și comandă titlul „30 de lecții de viață. Sfaturi testate și adevărate de la cei mai înțelepți americani ” de Dr. Karl Pillemer

 

carte-tiparita eBook-limba-romana
Comentarii (0)

Scrie un comentariu