Coșul este gol!
Unele dintre aceste module cookie sunt esențiale, în timp ce altele ne ajută să ne îmbunătățim experiența prin furnizarea de informații despre modul în care site-ul este utilizat.
Pentru informații mai detaliate despre cookie-urile pe care le folosim, vă rugăm să consultați Politica de confidentialitate
Marga Odahowski este recunoscută în Statele Unite ale Americii ca trainer, conferențiar și instructor de stare de bine și mindfulness. Timp de peste 20 de ani a lucrat cu studenții în cadrul Universității din Virginia la reducerea stresului și la dezvoltarea de obiceiuri pentru sporirea calmului, creativității și conectării.
„Calea hamacului: designul calmului pentru o viaţă ocupată” a apărut inițial în 2015 la Hay House, Inc. și a fost tradusă în limba română de editura Act și Politon în 2016.
Conceptul pornește de la ideea ca fiecare dintre noi ar trebui să conștientizeze faptul că ne face rău să ne agățăm de stres și că avem de ales pentru a nu mai răspunde fiziologic prin acumulare de tensiune și cortizol. „Luând mici pauze de relaxare dese, calmante și fericite poți să risipești tensiunea acumulată în acea zi și să creezi un nou tipar și un nou fel de a fi.”
Primul pas în schimbare este descoperirea modului de gândire al unui designer, care poate fi aplicat în propria viață pentru a crea cele mai bune obiceiuri pentru dumneavoastră. Începând cu ținerea unui jurnal în care pot fi însemnate toate ideile interesante, prin descoperirea designului ne putem crea un spațiu pentru timpul petrecut singuri în care putem pune întrebări și obține inspirații referitoare la activitățile pe care le desfășurăm în mod constant. Odată descoperită motivația, scopul este cel de a dobândi un stil calm de viață, concepția designului concentrându-se pe folosirea imaginației și prototipurilor sau imaginilor care să ne ajute în vizualizare.
„Procesul folosirii imaginației și creării de modele pentru ce îți imaginezi în viața ta te plasează în procesul creativ de a-ți îmbunătăți viziunea.
Odată ce ești inspirat, începe prin a face câțiva pași mici, zilnici și fericiți ca să faci ca unele imagini ce reprezintă viața ta de vis să prindă viață. Și, în același timp, fii deschis către ceva mai măreț. Îndreaptă-ți concentrarea sau ochiul minții pe rezultatul final, nu pe cum vei ajunge acolo. Viziunea ta despre rezultatul final, împreună cu acțiunea inspirată și credința că e posibil, îți permite să-ți creezi designul unei vieți unice.”
Aplicând tehnicile din cartea de față, veți beneficia de:
Fundamentul unei vieți fericite este, din punctul de vedere al autoarei, crearea unei minți calme prin mindfulness, dietă și somn. Cum puteți ajunge la a realiza deplin aceste trei aspecte puteți afla parcurgând cele cinci capitole ale volumului în care Marga Odahowski preda tehnici de relaxare, mindfulness, pozitivitate și imbolduri. Toate aceste sfaturi sunt susținute de practica realizată pe nenumărate generații de studenți. Având o carieră de succes și o viață împlinită, foștii elevi s-au întors după ani la profesoară pentru a povesti în ce mod aceste tehnici învățate la curs le-au schimbat existența.
Calea hamacului reprezintă practica zilnică de decuplare de la o viață de stres. Statul pur și simplu, zăcând, conștientizând respirația, a ajutat-o pe scriitoare să se elibereze de grijile mentale și suferințele fizice, de durerile musculare și de tensiune, regăsindu-și calea către sănătatea fizică și spirituală.
Deși practica statului în hamac reprezintă o tradiție în campusurile Universităților americane, în România trendul a fost introdus de tinerii din Cluj în urmă cu câțiva ani, aceştia realizând cât de relaxant este să stai în hamac şi să citeşti într-un spaţiu verde, la finalul unei zile obişnuite de muncă.. Astfel, au chemat prieteni să li se alăture şi aşa a apărut acest fenomen, care se răspândeşte cu rapiditate în celelalte oraşe ale ţării sub numele de „Marea Hămăceală”.
Leave a Comment