Consumați în exces calorii informaționale?

ACT si Politon
19-06-2017
0 comentarii

Propunerea de a vă dezvolta strania abilitate de a fi ignorant în mod selectiv vă poate părea bizară. Dar luați în considerare faptul că ignoranța poate fi fericirea supremă și poate avea aplicare practică imediată.

 

Este imperativ să învățați să ignorați sau să redirecționați toate informațiile și întreruperile irelevante, neimportante sau nefolositoare.

 

Puteți învăța mai jos cum să mențineți o dietă săracă în informații. Exact așa cum omul modern consumă prea multe calorii și calorii fără valoare nutritivă, cei care lucrează cu informațiile înghit atât informații în exces, cât și unele din surse nepotrivite. Majoritatea informațiilor sunt consumatoare de timp, negative, neînsemnate în raport cu scopurile personale și în afara influenței dumneavoastră.

 

Există 3 lucruri pe care le puteți face pentru a vă apăra de invazia de informații:

 

1. Încercați o săptămână de post mediatic.

 

Informația seamănă prea mult cu o înghețată ca să procedați altfel. „O, am să iau doar o linguriță!” e la fel de realist ca „Vreau să stau pe net doar un minut”. Alegeți abstinența totală.

 

Dacă vreți să vă întoarceți după aceea la dieta de informații gen cartofi prăjiți de 15 000 de calorii, foarte bine, dar începând de mâine, și pentru alte cel puțin cinci zile întregi, iată care sunt regulile:

 

Nu ziare, reviste sau radio care nu difuzează muzică. Muzica este permisă tot timpul.

Nu adrese de web cu știri, indiferent care.

Nu televiziune, cu excepția unei ore de vizionare din plăcere, în fiecare seară.

Nu cărți de lectură, cu excepția acestei cărți și a unei ore de literatură de plăcere, înainte de culcare.

Nu navigat pe net la birou, decât dacă este necesar pentru a vă îndeplini o sarcină de muncă din ziua respectivă. Necesar înseamnă musai, nu ceva plăcut.

 

Și ce faceți cu tot timpul liber? Înlocuiți cititul ziarului de la micul dejun cu o conversație cu soția, cu apropierea de copii sau cu învățarea principiilor din cartea „4 ore săptămâna de lucru” de Timothy Ferriss.

Întrebați un coleg bine informat sau un chelner din restaurant: „S-a întâmplat azi ceva important în lume? Că n-am apucat să iau ziarul.” Opriți-vă de îndată ce vă dați seama că răspunsul nu vă afectează deloc acțiunile.

 

Cei mai mulți oameni nici măcar nu-și vor aminti ce au asimilat într-o oră-două în dimineața în care au citit știrile. Fiți strict cu dumneavoastră înșivă.

 

2. Dezvoltați-vă obiceiul de a vă întreba singur: „Precis am să folosesc această informație imediat pentru ceva important?”

 

Nu e suficient să folosiți informația la „ceva” – trebuie să fie ceva imediat și important. Dacă răspunsul este „nu” la una dintre chestiuni, nu o asimilați. Informația nu este folositoare dacă nu se aplică la ceva important, altfel o veți uita înainte de a avea șansa să o puneți în aplicare.

 

3. Practicați arta non-finalizării.

 

Să începeți ceva nu justifică automat că trebuie să și finalizați.

Dacă citiți un articol prost, lăsați-l și nu-l reluați. Dacă mergeți la un film ieșiți din sală. Dacă vă simțiți sătul după ce-ați mâncat o jumătate de platou de cotlete, lăsați jos furculița și nu mai comandați desert.

Mai mult nu înseamnă mai bun. Și a opri ceva este deseori de 10 ori mai bine decât a-l termina.

 

Articol realizat pe baza informațiilor din volumul „4 ore săptămâna de lucru. Evadează de la rutina 9-17 și alătură-te noilor oameni bogați” de Timothy Ferriss.

 

Comentarii (0)

Scrie un comentariu