Coșul este gol!
Unele dintre aceste module cookie sunt esențiale, în timp ce altele ne ajută să ne îmbunătățim experiența prin furnizarea de informații despre modul în care site-ul este utilizat.
Pentru informații mai detaliate despre cookie-urile pe care le folosim, vă rugăm să consultați Politica de confidentialitate
Trăim vremuri în care ambiguitatea este noua lege. Nimic nu mai e sigur, și tot ce ieri ne oferea anumite certitudini, azi nu ne mai poate garanta absolut nimic. În aceste condiții, cum ne putem păstra echilibrul? Și mai ales, cum putem obține certitudinea că, în ciuda tuturor nesiguranțelor din jurul nostru, suntem pe drumul cel bun?
Derek Rydall, autorul cărții „Emergența: Șapte pași pentru a-ți schimba radical viața”, crede că soluția este să îți asculți vocea interioară și să îți îndeplinești menirea, definită ca lucrul acela mult mai important decât tine însuți chiar, pentru care ai venit pe această lume.
Ce se întâmplă dacă nu faci asta? Dacă nu te străduiești din toți porii pentru a-ți îndeplini menirea? Te risipești, te pierzi, dispari…
În esență, am înțeles că întregul model de dezvoltare personală era greșit…
Potrivit lui Rydall, numai în America de pildă, mii de oameni se sinucid lent în fiecare zi prin reprimarea adevăratelor dorințe ale inimii. Cu alte cuvinte, a nu face ceea ce ai fost menit să faci în această lume echivalează cu un soi de sinucidere lentă. Derek Rydall știe asta din proprie experiență, pentru că a încercat să își încheie de mai multe ori socotelile cu viața tocmai din cauză că nu reușea să își găsească adevărata menire. Iar atunci când nu ai un scop precis, viața își pierde sensul…
Rydall a fost actor, dar nu s-a regăsit în această meserie, a meditat, dar meditația nu i-a oferit un răspuns la neliniștile lui, a studiat ca să devină preot, dar mai târziu s-a răzgândit, a vrut să se călugărească, dar a renunțat și la această idee, pentru ca în cele din urmă să își găsească împlinirea activând ca și coach spiritual. Această preocupare i-a oferit mai multe satisfacții decât orice altceva, și astfel și-a dat seama că și-a găsit în sfârșit rostul. În aceste împrejurări a formulat Legea Emergenței și a decis să o transmită mai departe, la cât mai multă lume, pentru a-i încuraja astfel pe cât mai mulți indivizi să persevereze în a-și găsi cea mai bună versiune a lor.
Legea Emergenței a lui Derek Rydall sună așadar astfel:
„În esență, am înțeles că întregul model de dezvoltare personală era greșit. Nu trebuie să „atragem” nimic, pentru că nu ne lipsește nimic. Nu avem nevoie să ne perfecționăm, deoarece Sinele nostru este deja întreg. Așa cum stejarul este deja prezent în ghindă, tot ceea ce trebuie să fim și tot ceea ce avem nevoie pentru a ne împlini se află deja în noi – un tipar perfect și un scop divin. Și, precum stejarul care se naște din ghindă, acest potențial înnăscut apare de la sine atunci când condițiile sunt propice.”
Rydall pășește astfel pe urmele filosofilor greci, susținând că toți ne naștem cu un daimon, un har unic primit de la zei, care se manifestă sub forma unei voci interioare și care ne împinge de la spate pe tot parcursul vieții să ne atingem potențialul, să ajungem la cea mai bună versiune a noastră. Cu alte cuvinte, așa cum orice ghindă conține în materia ei toată informația necesară pentru a deveni un falnic stejar, așa și noi conținem încă de la naștere în „codul” nostru, scopul acela suprem pentru care am venit pe acest pământ. Și chiar dacă de multe ori avem tendința să îl ignorăm sau să ne prefacem că sunt doar niște impresii, daimonul se va manifesta în cele din urmă pentru că emergența stării supreme a conștiinței este de fapt scopul final al vieții noastre.
Așadar, dacă simți că încă nu ți-ai găsit menirea, dar ești convins că asta trebuie să faci pentru ca viața ta să nu se irosească în zadar, Emergența îți poate fi ghid pe această cale. Cartea te va conduce în singurul loc din lume în care nimeni altcineva nu poate ajunge - în interiorul tău, adică exact acolo unde vei găsi inspirația necesară pentru a realiza care este misiunea ta unică în această lume. Și chiar mai mult decât atât, te va ajuta să îți îndeplinești această misiune.
Viața nu ne împiedică de la nimic, noi suntem cei care ne punem singuri piedici…
Iar dacă ai simțit, ai crezut sau ai visat vreodată măcar, ceva mult mai măreț în legătură cu propria ta persoană, decât ceea ce ești sau ce faci în momentul de față, aceste gânduri, sau visuri, ar putea fi un bun început pentru a-ți descoperi adevărata menire și adevăratul loc în lume. Reține însă că, dacă visurile tale în legătură cu propria persoană ți se par mult prea îndrăznețe sau chiar nerealiste, astfel de gânduri nu ar trebui să te preocupe, pentru că, spune Rydall, și marele stejar crește dintr-o simplă ghindă de la care nu ne-am aștepta să fie capabilă de o manifestare atât de puternică.
Așadar, evoluția noastră poate fi la fel de spectaculoasă ca și evoluția stejarului din ghindă, trebuie doar să credem în această posibilitate și să nu ne punem singuri piedici. În plus, trebuie să avem încredere în intuiție, pentru că ea ne va conduce exact acolo unde trebuie să ajungem, adică la viața visurilor noastre… Și trebuie să mai reții ceva: viața nu ne împiedică de la nimic, noi suntem cei care ne punem singuri piedici.
Rydall crede că tocmai asta făcea vechiul model de dezvoltare personală, care ne îndepărta de Sinele nostru adevărat, determinându-ne să căutăm în afara noastră și nu în interiorul nostru, resursele pentru a ne împlini destinul.
Iar dacă nu ești suficient de convins că împlinirea menirii personale este o datorie pe care fiecare dintre noi o are față de el însuși, atunci ar trebui să te gândești măcar că împlinirea destinului este și o datorie pe care o ai față de ceilalți. Pentru că, spune autorul, viața ta nu îți aparține în întregime:
„Ne aflăm aici ca să plantăm copaci ale căror roade se vor coace pentru generațiile următoare. După cum am văzut, viața noastră nu ne aparține cu adevărat și nu ne aflăm aici doar pentru noi înșine. Când ne dăm seama că avem deja totul și facem parte dintr-un sistem al unității, viața noastră ajunge să însemne ajutorarea altora pentru a-și trezi potențialul deplin. Devine motivul pentru care ne trezim dimineața, combustibilul care ne alimentează în nopțile întunecate. Trăim ca să oferim și ca să ne aducem contribuția oriunde mergem.”
Vei fi invitat de asemenea să meditezi și să conștientizezi faptul că de cele mai multe ori nefericirea nu provine din ceea ce nu avem, ci din ceea ce nu dăruim.
Vei afla că miracolele pot face parte din viața ta de zi cu zi atât timp cât trăiești în armonie cu tine însuți, pentru că atunci când eliminăm filtrele timpului, spațiului și credințelor noastre false, descoperim că la baza tuturor lucrurilor se află ordinea și armonia pură.
Vei învăța să ai răbdare pentru ca „miracolele” să aibă timp să se întâmple.
Vei învăța să acționezi în conformitate cu cele mai înalte convingeri ale tale și mai ales ca omul care vrei să fii și nu după cum te simți în prezent.
Vei învăța să te ferești de „blestemul” lui „nu pot” și a consecințelor pe care aceste două cuvinte le pot avea asupra ta, pentru că la sfârșitul vieții nu vei regreta lucrurile pe care le-ai încercat și nu ți-au reușit – ci lucrurile pe care nu le-ai încercat niciodată.
Și mai ales, vei învăța să îți rescrii povestea vieții, pentru că, așa cum spunea Mahatma Gandhi: „Este necinstit să crezi în ceva și să nu trăiești în spiritul acelui lucru”. De aceea, căutarea adevăratului Sine merită toate sacrificiile, tot efortul și toate eșecurile care pot apărea pe parcurs, pentru că și recompensele vor fi pe măsură odată ce țelul va fi realizat:
„Când ne punem în acord cu adevărata noastră natură, se pot întâmpla lucruri surprinzătoare. Oportunitățile apar chiar și atunci când ni se pare că nu am făcut nimic să se producă. Ne vin idei geniale. Au loc vindecări spontane. Traume sau drame de o viață dispar.”
Așadar, dă la o parte îndoiala și lasă muzica din tine să răsune!
Poți comanda cartea aici:
https://actsipoliton.ro/derek-rydall-emergenta-carte
Leave a Comment