Încă aveți mania depozitării?

ACT si Politon
01-08-2017
0 comentarii

Considerând faptul că a trecut de puțin timp data de 4 iulie, și America este o țară care se simte mai divizată ca oricând, Jim Gaffigan, autorul volumului „Tata este gras” a ales să vorbească despre lucrurile pe care americanii le au totuși în comun, într-un articol publicat pe cbnews.com.

 

Sunt destul de norocos și călătoresc mult prin aceste ținuturi minunate, făcând stand-up comedy pentru spectatori care au gusturi foarte bune. Am observat câteva lucruri pe care, oriunde în America, oamenii le au în comun: ne iubim cu toții țara; ne iubim familiile și avem, fiecare dintre noi, o boxă de depozitare.

 

Se presupune că trăim într-o cultură în care se aruncă lucruri. Ne schimbăm telefoanele în fiecare an, aruncăm haine care încă ne vin, unii oameni au chiar și căsătorii de probă.

Dar avem încă boxe de depozitare.

 

Nu aveți cum să mergeți pe o autostradă prin America fără să treceți prin fața unui complex de boxe de depozitare. S-ar părea că orice cetățean are una. Chiar și acei oameni care dețin construcții cu pod și subsol au o boxă de depozitare. Nu am nici cea mai vagă idee de ce există atât de multe boxe de acest tip – nu putem fi cu toții între două mutări în alte locuințe.

 

Poate este vorba despre faptul că preferăm cantitatea în detrimentul calității? Poate că așteptăm cu toții un telefon de la Institutul Smithsonian?

 

„Hei, aveți o lampă urâtă care este în același timp o cască de fotbal american? Perfect! Pentru că tocmai facem o expoziție cu această temă de ratați. Dacă doriți să ne-o trimiteți în Washington, întrebați o persoană inteligentă unde este.”

 

Nu înțeleg logica unei boxe de depozitare.

 

„Știi lucrurile acelea urâte pe care nu le folosim niciodată? Ce-ar fi să plătim o persoană străină ca să le țină pentru noi? Așa ne putem plânge în fiecare lună când realizăm că toate acele nimicuri la un loc nu valorează nici jumătate din prețul pe care îl plătim lunar pentru depozitarea lor”.

 

Cred că oamenii ar trebui să nu mai arunce bani pe boxele acelea și să cumpere bilete la spectacolele mele.

 

Dumnezeu să binecuvânteze America!, mai adaugă scriitorul Jim Gaffigan, al cărui volum „Food: a love story” îl veți putea citi în curând în limba română la editura ACT si Politon.

Comentarii (0)

Scrie un comentariu