Coșul este gol!
Unele dintre aceste module cookie sunt esențiale, în timp ce altele ne ajută să ne îmbunătățim experiența prin furnizarea de informații despre modul în care site-ul este utilizat.
Pentru informații mai detaliate despre cookie-urile pe care le folosim, vă rugăm să consultați Politica de confidentialitate
Cel mai adesea anii pe care îi regreți sunt anii în care ai învățat cel mai mult despre tine și despre lumea în care trăiești.
Chiar dacă te uiți în urmă și te gândești cât timp ai pierdut aflându-te în starea de nefericire, nu uita că omul care ai devenit astăzi este rezultatul omului care ai fost atunci.
E adevărat. Nu toate lecțiile de viață se învață doar simțindu-le pe propria piele și doar prin suferință.
Cu siguranță că, după câteva relații eșuate, joburi schimbate și alte provocări ale vieții, începi să cunoști câteva lecții valoroase de viață, pe care ai fi vrut să le fi știut dinainte.
Nimeni nu își dorește să își irosească viața gândindu-se la griji și trăiri neexprimate. Dar e important să extragi din anii de suferință, lumina care te-a ghidat să ieși la suprafață și să devii mai bun și mai puternic.
Lecțiile învățate în viață sunt un produs secundar al vieții. Poți învăța unele dintre aceste lecții înainte ca viața să te forțeze într-un mod dureros să le înveți, de la familie și prieteni precum și de la gânditori și experți înțelepți.
O lecție de viață este o bucată puternică de înțelepciune, cunoaștere, intuiție sau conștientizare de sine pe care o adopți pentru a te îmbunătăți pe toate planurile.
Deși unele lecții trebuie învățate prin experiență, nu trebuie să aștepți până când ai vârsta necesară pentru a conștientiza ceea ce este cu adevărat semnificativ pentru tine.
Pur și simplu ai nevoie de curiozitate, autoconștientizare și dorința de a te dezvolta în plan personal.
Odată ce ai învățat lecția, poți să o aplici în viața ta la orice vârstă și să te bucuri de beneficiile care îți îmbunătățesc traiul și starea de bine.
Autorul Karl Pillemer a scris „30 de lecții de viață" pentru a ne oferi sfaturi practice oferite de experți despre cum să profităm de viață din plin.
Pillemer și-a dorit sfaturi practice care să fie „bazate pe realitatea trăită, care au trecut testul timpului și care să ofere o șansă de a ne ajuta cu adevărat să ne valorificăm cât mai mult viața.”
„Am pornit într-o căutare a înțelepciunii. Nu am căutat în mod obișnuit, călătorind prin lume, găsind un terapeut sau adoptând o practică religioasă ezoterică. Pentru a găsi îndrumări practice de viață, răspunsul meu a fost să căutăm înțelepciunea vieții la persoanele în vârstă.
Și când reunești peste o mie de oameni în vârstă, care au trăit „vieți bogate și împlinite”, ai o sursă veridică de înțelepciune. ”
Perspectiva lor unică oferă un antidot foarte necesar înțelepciunii convenționale despre „viața bună” în societatea americană contemporană, și de ce nu, în societatea mondială.
Așadar, care sunt cele 30 de lecții de viață descoperite de Karl Pillemer și echipa sa?
Fericirea este responsabilitatea ta
Un lucru foarte important pe care e bine să îl știi încă din adolescență este că fericirea este ceea ce faci, acolo unde ești. Depinde doar de tine. Tu ești răsăritul, dar și apusul ei. „Oamenii de aici se plâng tot timpul, dar nu și eu. Este responsabilitatea mea să fiu cât se poate de fericit, chiar aici, astăzi. ”
Cea mai importantă componentă a unei căsătorii îndelungate și satisfăcătoare este asemănarea
Aici nu este vorba despre diferențele fizice, de statut social, de religie sau etnie, ci pur și simplu de valorile după care se ghidează fiecare individ în parte.
Să îți găsești un partener care este similar în educație, orientare generală și valori este singura componentă cea mai importantă a unei căsătorii îndelungate și satisfăcătoare.
Dragostea se transformă într-o prietenie frumoasă după ani și ani de zile. E important să îți găsești cel mai bun prieten și să porniți împreună la drum.
Experții (precum oamenii de știință sociali) nu te sfătuiesc să nu te căsătorești cu cineva care este diferit față de tine din mai multe puncte de vedere, dar de care ești îndrăgostit profund.
Aceștia doresc pur și simplu ca toată lumea să recunoască faptul că, dacă ne căsătorim cu oameni foarte diferiți de noi înșine și, în special, care au valori divergente, avem mult mai multe șanse să ne confruntăm cu provocări complexe în căsnicie.
Când te trezești dimineața, întreabă ce poți face pentru partenerul tău
De cele mai multe ori, când ne trezim dimineața, suntem atât de grăbiți să oprim alarma și să ne pregătim repede, încât uităm să oferim un pupic sau o îmbrățișare partenerului de cuplu.
Aceste gesturi contează foarte mult, mai ales dacă sunt însoțite de lucruri care i-ar putea face ziua mai ușoară celui de lângă noi. Simplul fapt că îi pui telefonul la încărcat de cu seara sau pregătirea unei cafele ori a unui pachet pentru muncă, îi poate face ziua mai bună partenerului de cuplu.
Așadar, când te trezești dimineața, gândește-te: „Ce pot face pentru ca ziua lui/ei să fie mai bună?”
Nu ține scorul
E adevărat. Un cuplu este format din doi oameni și ești tentat/ă să crezi că totul se împarte 50/50. Dar nu este așa. Sunteți o echipă. Gândește ca atare. Unul poate fi mai bun decât celălalt la probele fizice, altul la cele matematice, de exemplu. E important să vă cunoașteți abilitățile individuale și comune și să lucrați împreună pentru a vă îmbunătăți.
Cheia succesului este aceea ca ambii parteneri să ofere mai mult fără a aștepta ceva în schimb.
Găsește-ți fericirea la locul de muncă
Este foarte interesant ce a descoperit Karl Pillemer în urma intervievării celor peste 1000 de persoane. Referitor la fericirea de la slujbă, succesul și banii sunt subiecte care te vor uimi.
Nimeni - nicio singură persoană din cele o mie - nu a spus că pentru a fi fericit, ar trebui să încerci să muncești cât mai mult ca să poți câștiga bani pentru a cumpăra lucrurile dorite.
Nimeni - nicio singură persoană - nu a spus că este important să fii cel puțin la fel de bogat ca oamenii din jurul tău, iar dacă ai mai mult decât ei, asta înseamnă cu adevărat că ai succes.
Nimeni - nicio singură persoană - nu a spus că trebuie să îți alegi munca în funcție de puterea de câștig pe viitor.
Majoritatea dintre respondenți au subliniat importanța de a-ți urmări vocația și a fructifica ideile creative, oricât de trăsnite și neobișnuite ar părea pentru ceilalți.
Ai nevoie de abilități interpersonale
De asemenea, aici este subliniată o altă idee importantă. Și anume, oricât de talentat ai fi, oricât de genial, trebuie să ai abilități interpersonale pentru a reuși. Trebuie să știi să te pui în valoare, să te faci cunoscut, să te promovezi.
Niciun talent nu iese la iveală singur. Trebuie să te arăți lumii așa cum ești tu. Fără teama că vei fi judecat. Acest lucru se întâmplă în fiecare secundă, oriunde pe glob, despre oricine. Indiferent că e vorba despre Lady Gaga sau vecina de la colț.
Toată lumea vorbește despre toată lumea. Unii mai puțin, alții mai mult. Important este doar să apari în peisaj cât mai des și să arăți tuturor ce ești în stare să faci.
Ai nevoie de autonomie
Satisfacția în carieră depinde adesea de câtă autonomie ai la locul de muncă. Caută să ai libertatea de a lua decizii și de a te deplasa în direcții care te interesează, fără prea mult control din partea celorlalți. Asta nu înseamnă că trebuie să nu ții cont de termene sau de cerințele pe care le ai de îndeplinit. Dar felul în care rezolvi problemele și îți stabilești prioritățile trebuie să rămână al tău. Modul de lucru este al tău și numai al tău.
Viața de familie
Să petreci cât mai mult timp cu copiii tăi este cu adevărat un câștig pentru ambele părți. Toți cei intervievați au declarat că nimic nu este mai frumos în viață decât să petreci timpul cu familia ta (jocuri acasă, excursii la pădure, parc de distracții etc.) și să înveți să păstrezi echilibrul între pasiunile lor și pasiunile tale. Asta este cu adevărat o provocare, pentru că, în general, părinții trăiesc cu impresia că cei mici sunt replicile lor 100% și, prin urmare, au aceleași visuri ca și ei, când, de fapt, doar în etapa copilăriei copiii le seamănă pentru că învață prin imitare. Mai apoi, însă, copiii au dorințe independente și încep să se cunoască pe sine mai bine.
Acestea sunt doar 8 dintre ideile principale din carte. Pentru a te bucura de conținutul întreg al lecțiilor pe care Karl Pillemer le oferă, te invităm să descoperi cartea sa:
Sunt sfaturi care te vor ajuta cu adevărat să trăiești înțelept și bine.
Leave a Comment