Povestea lui Erik Wahl

ACT si Politon
23-08-2017
0 comentarii

„E posibil să te simți frustrat. Probabil că viața nu este așa cum ai crezut tu. În copilărie erai plin de idei geniale și aveai speranța unui viitor strălucit. Acest lucru a continuat la facultate, unde ți s-a spus că dacă ai rezultate bune, dacă muncești din greu și îți creezi conexiuni bune, vei avea un loc de muncă excelent.

 

Dar acum te trezești uneori neinspirat, poate simțindu-te neîmplinit. Simți că tu, cel care erai mai demult, este acum complet pierdut în procesul de a deveni un „om de succes”.

 

Cunosc senzația. În anii copilăriei mi s-a spus de către un profesor că „arta nu este punctul meu forte”. Fiind un elev disciplinat, am ascultat de acest sfat. Am lăsat deoparte creioanele și pensula și nu m-am atins de ele timp de 20 de ani. Între timp am studiat și am învățat să „mă joc” conform regulilor. Ajunsesem la concluzia că rezultatele bune la școală, o educație consistentă la facultate și un loc de muncă la o corporație vor fi suficiente.

 

Am petrecut zece ani într-un loc de muncă tradițional care nu s-a apropiat niciodată de împlinirea pasiunilor mele. Dar, trecând printr-o serie de evenimente care mi-au schimbat viața, inclusiv pierderea locului de muncă, a banilor și a ego-ului meu „fabricat” cu atenție, am realizat că am rămas cu o ultimă opțiune: redescoperirea acelei entuziasmante, inovative persoane care știam că sunt dintotdeauna.

 

Iar ceea ce am descoperit a fost incredibil. Am realizat că sunt un elefant gigant cu o creativitate nemăsurată, dar că am crescut fiind influențat de acest lanț micuț pe care l-aș fi putut rupe cu ușurință oricând. M-am simțit atât de lipsit de putere și atât de slab constatând că am urmat regulile corporatiste pentru a supraviețui într-un circ al vieții.

 

În ciuda anilor în care am ținut captiv acest „elefant al creativității”, lanțul nu a fost greu de rupt. M-am eliberat pentru a revitaliza acele pasiuni lăuntrice înnăscute. Acela a fost momentul în care am descoperit combinația dintre afacere și artă.

 

Din experiența mea ca strateg în afaceri și ca artist, am devenit unul dintre cei mai căutați speakeri corporate disponibili astăzi. Picturile mele prezentate pe scenă au devenit o metaforă vizuală pentru mesajul meu, încurajând organizațiile să dobândească profitabilitate prin inovație și niveluri superioare de performanță. O întreagă nouă lume îi așteaptă pe cei dispuși să își ia creionul și să-și deseneze creativ o nouă viață. Nu spun acest lucru pentru că sună drăguț sau pentru că e un pont încurajator. Spun acest lucru pentru că am făcut acest lucru. Iar redescoperirea a ceea ce sunt, a ceea ce am fost creat să fiu, mi-a salvat viața.

 

Ești dispus să mă asculți și să mă urmezi pe tărâmul fertil al noii tale libertăți creative?”

 

Erik Wahl

 

Aflați mai multe din volumul scris de Erik Wahl: NU gândi! Redescoperă-ți geniul creator.

Comentarii (0)

Scrie un comentariu