Rezumatul vieții tale - Ce a fost esențial și ce nu?

Dacă am cunoaște cu toții încotro ne duce viața, poate că am acționa în consecință numai ca să avem parte doar de ceea ce ne place cu adevărat.

 

Am avea slujba preferată, trei case la mare și două la munte, și am sări peste partea când o persoană dragă nouă ar vrea să ne părăsească pentru că i-am lua-o noi înainte ca să mai atenuăm puțin din durere.

 

Însă, nu avem această opțiune și nici minute nelimitate ca la cartela Pre-Pay pentru a știi cu exactitate ce se va întâmpla cu noi.

 

Și atunci eu cred că îți dorești să fii pregătit pentru tot ce urmează să ți se întâmple pentru că nu cred că vrei să ajungi la bătrânețe, să faci rezumatul vieții tale și să te întrebi:

 

Doar atâtea lucruri semnificative am reușit să realizez?

 

Vei fi profund dezamăgit/ă, însă nu vei mai putea da timpul înapoi. Dacă citești aceste rânduri în acest moment să știi că nu este deloc întâmplător.

 

Gândește-te la ceea ce este cu adevărat important pentru tine, la ceea ce te împlinește.

 

Gândește-te la ce este ESENȚIAL în viața ta.

 

Fiindcă timpul tău pe acest pământ nu este veșnic, contul tău din bancă este valabil doar în această lume, iar jobul, familia și prietenii tăi reprezintă doar niște elemente cheie în evoluția ta ca locuitor al Terrei.

 

Nu aștepta apocalipsa visurilor tale. Știu, sună dramatic, poate chiar exagerat, dar îți propun să te gândești la următoarea ipoteză.

 

Segmentul existenței

Îmi amintesc că am văzut acum ceva timp un videoclip ce a devenit viral pe rețelele de socializare referitor la cum ne trăim viața.

 

Era un domn care ne prezenta parcursul vieții unui om ca pe un segment întâlnit la matematică în școală.

 

Prima parte a segmentului (0-10 ani)

 

Te naşti. Îţi trăieşti copilăria încerând să descoperi lumea. Te joci cât poţi de mult. Urmezi cursurile unei grădiniţe, apoi începi şcoala. Joaca este și ea pe acolo și măcar ai ceva timp ca să faci ce-ţi place.

 

A doua parte a segmentului (10-20 ani)

 

Uşor, uşor te apropii de adolescenţă. Descoperi că nu tot ce zboară se mănâncă, examenele şcolare sunt tot mai grele, iar testările vieţii tot mai multe. De asemenea, te îndrăgosteşti şi simţi că timpul s-a oprit în loc. Greşit. Joaca ta e mai diversă acum, dar din ce în ce mai limitată.

 

A treia parte a segmentului (20-65 ani)

 

Ei bine, poate că păcăleşti puţin timpul urmând o facultate, însă după absolvire nu ai unde să te mai ascunzi. Primul tău job bate la uşă, iar de acum serviciul reprezintă noua ta joacă. Dacă nu-ţi place ceea ce faci aici, ghinion. Mai încearcă în altă parte. Apropo, curând vei avea o familie de întreţinut. Stabilitatea financiară va fi sfântă pentru tine.

 

A patra parte a segmentului (65 +)

 

Ai petrecut deja aproape 40 de ani în câmpul muncii, lucrând pentru visul altcuiva, plătind mereu facturi şi împrumutându-te pentru vacanţele în familie.

Eşti fercit/ă că ai ieşit la pensie şi că ai scăpat de datorii, dar ce s-a întâmplat cu vocaţia ta, cu pasiunile tale?

 

Au rămas în copilărie în perioada în care te jucai?

 

Cea mai mare perioadă din viață este reprezentată de anii în care muncești. Poate că ți se pare greu de crezut, dar așa este.

 

Ca tot acest timp să nu pară plictisitor, enervant și stresant pentru tine este important să faci ceea ce-ți place, să munceşti cu plăcere, măcar jumătate din toată această perioadă.

 

Gândește-te că ai o singură viață și că nu mai poți recupera timpul pierdut.

 

 

Învață să extragi ceea ce este esențial

 

Nu-i uşor să te împarţi între acasă, muncă, familie, cumpărături şi alte asemenea lucruri, să faci faţă responsabilităţilor şi să mai ai timp şi pentru pasiunile tale.

 

Majoritatea prietenilor mei îmi spun că nu au timp pentru ceea ce le place. De acord cu ei, şi eu am avut o perioadă în care nu puteam mişca un deget pentru pasiunile mele şi totuşi….am reuşit să devin mai flexibilă cu timpul pentru că am învăţat să extrag ce este esenţial.

 

Dacă nu acum, atunci când?

 

Iată un autor care şi-a propus să atragă atenţia întregii lumii referindu-se la trăirea unei vieţi pline de semnficaţie şi de scop.

 

Este vorba despre Greg Mckewon, scriitor, speaker motivaţional, un om care a inspirat milioane de oameni să reuşească în carieră şi în plan personal.

 

În cartea sa „Esenţialismul”, Greg ne spune următoarele:

 

 

 

„Când o să privim în urmă la cariera și viața noastră, o să vedem mai curând o listă lungă, ca cea de la spălătoria de rufe, cu „realizări” care nu contează cu adevărat sau doar cu câteva realizări majore, care au un sens și o semnificație reale? Dacă îți permiți să îmbrățișezi pe deplin Esențialismul – să-l trăiești cu adevărat, în tot ce faci, fie că ești acasă, fie că ești la serviciu – acesta poate să devină parte din felul în care vezi și înțelegi lumea.

 

Odată ce devii esențialist, vei descoperi că nu ești ca toți ceilalți. Când alții spun da, vei descoperi că tu spui nu. Când alții fac, vei descoperi că tu gândești. Când alții vorbesc, vei descoperi că tu asculți. Când alții vor fi în centru, luptându-se pentru atenție, vei descoperi că tu aștepți pe margine până când vine momentul să strălucești.”

 

 

 

Aşadar, când vei face rezumatul vieţii tale crezi că vei fi mulţumit de realizările tale sau vei avea mai multe regrete decât împliniri?

 

Alege să fii un esenţialist şi destinul tău se va schimba.

 

Descoperă metodele prezentate de autorul Greg Mckewon în cartea sa şi bucură-te de mai mult timp frumos petrecut în compania sufletului tău, pentru că sufletul este cel care îţi dictează calea.

 

Află mai multe din cartea „Esenţialismul”.

 

Cu drag,

Cristina.

Comentarii (0)

Scrie un comentariu