Cei mai fericiți și mai prosperi oameni din lume au un secret: Secretul veacurilor! Află-l și tu!

Ești mulțumit de viața ta? Ai vrea să ai mai mult, să faci mai mult, să te bucuri mai mult de lucrurile care îți plac, dar simți că ceva te împiedică? Nu știi ce anume, dar ai vrea să afli?
 
Pe de altă parte, în jurul tău sunt oameni care au de toate și ți se pare că muncesc sau se agită mult mai puțin decât tine?
 
Te frămânți ce fac, cum fac, de au afacerile lor, mașini scumpe și își permit vacanțe în cele mai frumoase resorturi de pe pământ?
 
Este cumva vreun secret la mijloc pe care tu nu îl cunoști?
 
Robert Collier, autorul cărții „Secretul veacurilor”, spune că da.
 
 
Există un secret.
 
Și nu e vorba despre o noutate de ultimă oră care ție ți-a scăpat. Nicicum. Este vorba de un secret vechi de secole pe care oamenii din vechime l-au înțeles și care i-a ajutat să se bucure de prosperitate, sănătate, împlinire și fericire.
 
Ok, vei spune, și dacă acest secret e vechi de când lumea, cum de multora dintre noi, care trăim în epoca informației, ne-a scăpat?
 
E posibil ca, mult prea ocupați fiind cu tot ce e nou și aparent foarte interesant, să fi uitat  de vechea înțelepciune? 
 
Fiind prea ocupați să ne gândim la poveștile altora, la care avem acces cu foarte mare ușurință prin Facebook, Instagram, Twitter, Netflix, TikTok, am uitat să ne gândim mai des și mai mult la propria noastră poveste și să facem din ea una de succes? Am ajuns atât de distrași oare de tentațiile externe, încât nu mai avem timp să ne gândim la propriile noastre visuri și dorințe? 
 
„Secretul veacurilor” îți va oferi răspunsuri la toate aceste întrebări, dar înainte de a vorbi despre această carte revelatoare, permite-mi să îți spun o poveste. O poveste adevărată despre un om pe care ceilalți nu l-au considerat bun de nimic, dar care, și-a ascultat vocea interioară și a realizat astfel infinit mai mult decât cei care l-au etichetat drept incapabil.
 
POVESTEA „MAGICIANULUI DIN MENLO PARK”
 
Este vorba despre Thomas Edison, supranumit și „Magicianul din Menlo Park”. Nu îți voi enumera aici toate invențiile lui (a primit peste 1.000 de brevete în America și 3.000 în întreaga lume) și nici nu îți voi povesti toată viața lui (deși te invit să o citești pentru că e fascinantă). Dar îți voi spune că Thomas Edison nu a fost considerat capabil să învețe de profesorii lui în momentul în care a fost dat la școală. Aceștia îl considerau prea agitat și prea dezinteresat de învățătură, în plus era dislexic, de aceea se îndoiau serios de capacitatea lui de a asimila cunoștințe care să îi asigure o minimă educație. Prin urmare, mama lui l-a retras de la școală și l-a educat acasă. Tot ea, i-a trezit interesul pentru lectură și astfel, micuțul Edison a ajuns să își petreacă o mare parte din timp la biblioteca din Detroit. Micul Edison manifesta un interes special pentru chimie și mecanică. Și-a amenajat până și propriul laborator pentru experimente, și, din dorința de a avea mai mulți bani pentru acestea, la vârsta de 12 ani s-a angajat ca vânzător ambulant în trenul care circula pe ruta Port Huron – Detroit. 
 
Edison era un copil scund, firav și bolnăvicios, care, în urma unui episod de scarlatină și-a pierdut și auzul la urechea stângă. În ciuda faptului că soarta părea că nu prea ține cu el, nu s-a descurajat câtuși de puțin și s-a îndreptat cu o viteză din ce în ce mai mare spre succes. A refuzat să devină un ratat, prin urmare a devenit un geniu. Pentru că și-a ascultat Duhul din Minte care îi spunea că el are lucruri mult mai importante de făcut pe lumea asta decât să se lase descurajat de împrejurările potrivnice. Pentru că nu avea nevoie de nimic din exteriorul lui pentru a-și urma chemarea. Pentru că știa că totul se afla înăuntrul lui.
 
Biografia lui Edison, are multe elemente în comun cu povestea fiecăruia dintre noi. Cu toții suntem la un moment dat asemenea țestoasei din poveste care, trezindu-se răsturnată cu picioarele în sus, se agită ore întregi în încercarea de a găsi un punct de sprijin în exterior care să o ajute să revină cu fața la pământ. Văzând că din afară nu primește niciun ajutor, se retrage în carapace și se odihnește. Apoi, cu forțele refăcute, nu are nevoie decât de o sforțare puternică pentru a reveni cu fața la pământ.
 
Edison a înțeles că tot ce are nevoie pentru a reuși se află în interiorul lui. Și tu ar trebui să conștientizezi acest lucru. Că indiferent ce aspect ai vrea să îmbunătățești în viața ta, fie că este vorba de carieră, afaceri, viață sentimentală, viață de familie, forma ta fizică sau sănătate, ai toate resursele în interiorul tău pentru a le transforma în ceea ce-ți dorești.
 
GÂNDUL ESTE ENERGIE CREATOARE. MÂINE VEI FI CEEA CE GÂNDEȘTI AZI
 
 
Pentru că, așa cum spune Robert Collier în „Secretul veacurilor”, fiecare dintre noi are în el însuși o Resursă Infinită. Iar această resursă infinită este mintea noastră subconștientă care are acces la toate resursele de cunoaștere ale Minții Universale. De aceea, spune Robert Collier: „gândul este energie creatoare. Dă naștere lucrurilor la care te gândești. Gândește-te la lucrurile pe care ai vrea să le vezi materializate, vizualizează-le, crede în ele și poți să-ți lași mintea subconștientă să le dea naștere.”
 
Cum poate mintea să facă asemenea minuni? Cum poate ea să transforme mediul din jur și pe noi înșine în funcție de comenzile pe care i le dă mintea? 
 
Răspunsul oferit de Collier este cât se poate de simplu. Tot ce ne înconjoară este energie pură, iar mintea noastră este cea care ordonează și dirijează această energie după bunul plac. Știința a dovedit-o. Toate elementele chimice și toate obiectele din jur (inclusiv corpul nostru) sunt alcătuite din protoni (electricitate pozitivă) și electroni (electricitate negativă). Așadar, materia nu este altceva decât electricitate. Sau, cu alte cuvinte, materia este o forță supusă în întregime controlului minții. E posibil așadar ca lumea din jurul nostru să fie în mare măsură sau chiar în întregime, creația minții noastre? Chiar putem adăuga în ea și scoate din ea cam tot ce ne dorim? 
 
Chiar și cu cunoștințele limitate de care dispunem până acum pe acest subiect, putem  fi siguri că suntem capabili să controlăm circumstanțele până într-atât încât să facem din lumea exterioară o expresie a propriei lumi lăuntrice. Explicația ne-o oferă Robert Collier în cartea de față:
 
„Lumea exterioară nu este decât o reflectare a lumii lăuntrice. Gândul tău creează situațiile pe care și le imaginează mintea. Vezi cu ochii minții imaginea a tot ceea ce vrei să fii, și o vei vedea reflectată în lumea exterioară. Gândește-te la belșug, simte-l, CREDE în el și vei descoperi că, atunci când te gândești, simți și crezi, belșugul se va concretiza apărând în viața ta de zi cu zi. Însă, dacă lași frica și grijile să îți fie tovarăși în minte, dacă lași gândurile la sărăcie și limitare să îți stăruie în minte, atunci grija și frica, limitările și sărăcia îți vor fi tovarăși statornici zi și noapte.” (Robert Collier, Secretul veacurilor)
 
Reține așadar faptul că gândurile îți oferă o energie nelimitată, care va lua orice formă solicită mintea ta. Gândurile pot cristaliza această energie în bine sau în rău, în funcție de forma pe care le-o imprimi. Iar dacă le imprimi o formă pozitivă vei vedea că poți obține tot ce îți dorești și tot ce visezi. 
 
În capitolul despre sănătate, vei vedea cum poți avea o sănătate înfloritoare fără medicamente și exerciții obositoare, dat fiind faptul că corpul tău se reconstruiește la fiecare 11 luni. Așadar, dacă începi să îți reconstruiești corpul după o schiță perfectă, te vei putea bucura în scurt timp de trupul pe care ți-l dorești. 
 
În capitolul referitor la succes, vei afla cum poți să îți crești venitul și cum poți să înaintezi rapid în afacerea sau profesia aleasă de tine, iar în capitolul dedicat fericirii îți vei schimba total perspectiva asupra vieții, înțelegând că vei avea iubire și companie și vei câștiga mulțumire sufletească și bucurie, atât timp cât vei nutri gândurile corecte în legătură cu ele.
 
 
CARE ESTE SECRETUL CELOR CARE AU TOT CE-ȘI DORESC?
 
 
Reîntorcându-ne la întrebarea de la începutul articolului: „Care este secretul pe care îl dețin cei care se bucură de materializarea visurilor lor, indiferent dacă este vorba despre afaceri, viață de familie sau propria sănătate?, iată ce răspuns ne oferă Robert Collier:
 
În primul rând ei sunt conștienți de puterea lor interioară nefolosită. Poți și tu să devii conștient de ea, urmând acești trei pași simpli:
 
1. Conștientizează că tu ai puterea;
 
2. Hotărăște-te ce anume îți dorești cu adevărat;
 
3. Concentrează-ți gândurile pe acel lucru cu determinare.
 
În al doilea rând nu se îndoiesc de capacitatea lor de a reuși, dat fiind faptul că este cert că poți să faci numai ceea ce crezi că poți să faci. Nu se îndoiesc, nu se tem și nu se privează singuri de vigoarea și determinarea pe care le-o poate oferi încrederea în sine. Prin urmare, ai grijă să dai afară toate gândurile de frică, grijă, boală și lipsuri care te-au tulburat, și păstrează-le doar pe cele pe care vrei să le vezi realizate.
 
În al treilea rând, se concentrează pe o singură activitate odată, excluzându-le pe toate celelalte și o duc la bun sfârșit. Astfel, după ce o finalizează, mintea lor rămâne limpede, ca să poată reflecta la altă problemă.
 
La fel se întâmplă și în cazul rugăciunilor, spune Collier. Rugăciunile unora se împlinesc, iar ale altora par să nu se facă auzite în veci. Te întrebi de ce? Pentru că puțini dintre cei care se roagă respectă cei patru pași pe care ar trebui să îi facă atunci când se roagă, crede autorul. El se referă mai exact la următoarele lucruri:
 
1. Axează-ți gândurile pe lucrul pe care ți-l dorești cel mai mult. Vizualizează-l. Fă-ți o imagine mintală din el.
 
2. Citește psalmii 90 și 22, doar pentru a-ți aminti de puterea lui Dumnezeu și de bunăvoința Lui de a te ajuta să-ți satisfaci toate nevoile.
 
3. Fii recunoscător, nu numai pentru favorurile din trecut, ci și pentru acordarea favorului pe care îl ceri acum! Mulțumește dinainte de a primi acel lucru.
 
4. CREDE! Închipuie-ți lucrul pe care îl vrei atât de clar, vizualizează-l atât de limpede în imaginația ta încât, cel puțin pe moment, VEI CREDE EFECTIV CĂ ÎL AI!
 
„Indiferent ce preț îți pui, viața ți-l va plăti. Așa că țintește sus. Cere mult! Fă-ți o imagine mintală clară, distinctă a ceea ce dorești. Păstreaz-o în minte. Vizualizeaz-o, privește-o și crede în ea! Vor veni și metodele și mijloacele de a-ți îndeplini dorința. Pentru că oferta vine mereu în funcție de cerere.” (Robert Collier, Secretul veacurilor)
 
 
ATRAGI EXACT CEEA CE GÂNDEȘTI
 
 
Dar cel mai important lucru dintre toate este să nu îți impui singur limitări și să nu te îndoiești nicio clipă de faptul că ceea ce ai cerut sau ți-ai dorit se poate îndeplini exact în acea formă. Altfel, s-ar putea să te trezești cu mari regrete mai târziu, așa cum bine surprindea poeta americană Jessie B. Rittenhouse într-un poem al ei:
 
„M-am tocmit cu Viața pentru un bănuț, iar Viața nu a vrut să-mi mai plătească, dar am implorat-o totuși pe seară, când mi-am numărat rezervele sărăcăcioase.
 
Pentru că Viața este doar un angajator; îți dă cât îi ceri, dar, odată ce ați stabilit simbria, trebuie să-ți îndeplinești sarcina.
 
Am muncit pentru o plată modestă, numai pentru a afla, surprins, că Viața mi-ar fi plătit orice salariu aș fi cerut”.
 
Gândurile pe care le ai dictează nu numai starea ta materială, dar și starea ta de bine și starea de sănătate pe care o ai. Iar Collier, ne oferă în rândurile acestei cărți un exemplu cum nu se poate mai relevant în acest sens.
 
Este vorba despre povestea bărbatului care se lăuda tot timpul cu sănătatea lui excelentă și căruia unii dintre prietenii lui au decis  să îi facă o farsă. Primul cu care s-a întâlnit dimineața a remarcat cât de rău arată și l-a întrebat dacă se simte bine. Apoi, toți ceilalți au făcut observații asemănătoare atunci când l-au văzut. Până la prânz, bărbatul ajunsese să îi creadă, și, până la sfârșitul zilei, s-a îmbolnăvit de-adevăratelea.
 
Gândurile pe care le nutrești dictează viața pe care o ai.
 
Nu trebuie să te gândești nici măcar la mijloacele prin care le vei materializa. Le poți lăsa cu încredere pe seama minții tale subconștiente. Ea va găsi întotdeauna calea spre ele.
 
Reține așadar cei trei pași spre transformarea dorințelor în realitate: 
 
1. Conștientizează că poți să ai, să faci, tot ce-ți dorești;
 
2. Stabilește cu exactitate ce vrei.
 
3. Concentrează-ți energia cu determinare pe ceea ce vrei, fără a te lăsa intimidat de teamă și îndoială.
 
În final te invit să savurezi în întregime această carte, bucurându-te totodată de poveștile de viață uneori amuzante, alteori de-a dreptul extraordinare, pe care Collier le-a strâns la un loc pentru tine pentru a exemplifica cât mai credibil modul cum funcționează Secretul veacurilor. 
 
Comandă cartea aici:
 
 
Și nu mai visa! Trăiește aievea tot ce-ți dorești!
 
Comentarii (0)

Scrie un comentariu