De la el oricine are ceva de învățat. Află-i povestea și lasă-te inspirat de Tony Robbins!

Anthony Robbins s-a născut în urmă cu 59 de ani în North Hollywood, California cu numele de Anthony J. Mahavoric. Numele său inițial, de origine croată, a fost înlocuit mai târziu cu Robbins, pentru că unul dintre tații săi vitregi s-a hotărât să îl înfieze legal la vârsta de 12 ani. Tony Robbins a crescut în Glendora, California, unde a urmat și cursurile liceale. În ultimul an de liceu a fost numit președintele corpului de elevi. Din păcate pentru el nu a putut să își continue studiile, fiind nevoit să își părăsească casa părintească la doar 17 ani și să se descurce pe cont propriu. Și s-a descurcat foarte bine, poate și pentru că una dintre devizele lui în viață a fost: „Dacă nu poți trebuie, dacă trebuie, poți”. – Tony Robbins.

 

Viața lui de familie nu a fost tocmai ceea ce își dorește un copil de la aceasta: doi părinți iubitori care să îl înconjoare cu dragostea și afecțiunea lor. Mama lui a divorțat de tatăl său pe când Tony Robbins avea doar 7 ani. Ulterior aceasta s-a recăsătorit de mai multe ori, dar figura paternă nu a mai reprezentat niciodată ideea de siguranță și stabilitate. În calitate de cel mai mare dintre cei trei frați, la numai 14 ani a trebuit să devină bărbatul casei în condițiile în care mama lui era dependentă atât de alcool cât și de droguri. Pregătea masa pentru frații săi, se asigura că au cu ce se îmbrăca și repara diverse lucruri prin casă. La 17 ani, după ce mama lui l-a fugărit cu cuțitul afară din casă, și-a părăsit pentru totdeauna familia și a început să își clădească un viitor pe cont propriu. Amintirile autorului despre viața lui acasă apar în aproape toate volumele sale de succes. Iată ce spune Tony Robbins despre viața lui acasă în „De neclintit”:

 

Crescut de o mamă alcoolică și abuzivă, a plecat de acasă la 17 ani

 

„În copilărie și adolescență am trăit într-o lume fără certitudini. Când mama se droga și era furioasă, se întâmpla din când în când să-și iasă din fiere din cauza unor nimicuri. Dacă i se părea că o mint cu ceva îmi băga săpun în gură până vomitam – sau mă dădea cu capul de perete. De atunci m-am antrenat toată viața să găsesc certitudinea într-o lume nesigură.”

 

Deși acum duce viața unui multimilionar veritabil (are o avere estimată la 500 de milioane de dolari) în copilărie a cunoscut din plin fața urâtă a sărăciei. Un alt episod din copilăria sa, adesea amintit în cărțile sale este cel în care povestește cum, într-un an, familia lui nu avea nimic de pus pe masă de Ziua Recunoștinței. Cineva de la serviciile sociale probabil, a sunat la ușă în mod miraculos în ajunul acelei zile, și le-a adus toate bunătățile specifice acestei sărbători atât de importante pentru americani. Acela a fost momentul în care a decis că „scopul vieții este a dărui” și și-a propus să poată face și el astfel de gesturi pentru semenii săi.  

 

Mai târziu, Tony Robbins avea să atribuie succesul de care s-a bucurat în viață copilăriei sale dure. Într-un interviu pentru postul de televiziune CNBC a declarat că suferința prin care a trecut cât timp era acasă l-a făcut să fie mai plin de compasiune pentru cei din jur, să îi înțeleagă mai bine și să își dorească să îi ajute să facă schimbări în bine în viața lor. 

 

După ce a plecat de acasă, s-a angajat ca om de serviciu. Din salariul său de 40 de dolari pe săptămână, a reușit să strângă 35 de dolari pentru a participa la unul dintre seminariile motivaționale ale lui Jim Rohn, căruia i-a cerut de altfel și un job. Acesta i-a „mirosit” potențialul și i-a oferit unul. Sfaturile sale i-au fost de un real folos, pentru că în scurt timp, Tony Robbins a reușit să treacă de la stadiul de „falit din punct de vedere financiar și distrus emoțional”, în plus supraponderal și locuind într-un apartament pentru nefamiliști de 37 de metri, la cel de bărbat căsătorit, cu o greutate optimă ,cu o avere netă de peste un milion de dolari și locuind într-un palat de 930 de metri.

 

Și-a abandonat studiile, dar nu a încetat niciodată să învețe. Sfaturile lui au ajuns la peste 50 de milioane de oameni.

 

Deși a fost nevoit să abandoneze școala, Tony Robbins nu a încetat niciodată să învețe și a făcut din transmiterea mai departe a cunoștințelor pe care le-a acumulat un sens în viață. Tony Robbins și-a manifestat interesul și față de domenii mai puțin cunoscute precum programarea neurolingvistică pe care a asimilat-o la un nivel aprofundat, dar și pentru hipnoza Ericksoniană și mersul pe cărbuni încinși, metodă pe care a inclus-o în seminariile sale. 

 

Liderul consacrat al domeniului self-help de astăzi a evoluat treptat de la vinderea casetelor sale cu programul de dezvoltare personală „Personal Power” la dezvoltarea unor programe tot mai variate de coaching cu o adresabilitate tot mai diversă: lideri și antreprenori, familiile indivizilor care suferă de o dependență, sportivi de performanță, actori, cântăreți, politicieni și chiar șefi de stat. Cărțile sale s-au bucurat de un succes enorm la public întrucât cele șase bestselleruri ale sale le promiteau oamenilor că le vor schimba viața, o promisiune cum nu se poate mai tentantă pentru tot mai numeroșii oameni care își duc zilele într-o perpetuă stare de nemulțumire.

 

Activând în paralel ca antrenor motivațional, instructor financiar, autor de cărți de dezvoltare personală și antreprenor, nu e de mirare că averea lui netă estimată a ajuns astăzi la impresionanta cifră de 500 de milioane de dolari. Un simplu bilet la evenimentele sale ajunge să coste câteva mii de dolari. De exemplu, pentru evenimentul său Unleash The Power Within biletele au prețuri cuprinse între 650 și 2.995 de dolari. La 24-25 de ani și-a încercat norocul ca antreprenor fondând o companie care a avut un succes neașteptat și datorită căreia a câștigat jumătate de milion de dolari într-o lună, o performanță notabilă pentru acele vremuri. Actualmente Tony Robbins își desfășoară activitatea de antreprenor în paralel ca președinte al unui holding, partener într-o altă companie și fondatorul Global Accounting Alliance care asigură servicii externalizate de servicii financiare.

 

Tony Robbins crede că: „Viața este un dar și ne oferă privilegiul, ocazia și responsabilitatea de a oferi ceva înapoi devenind mai mult decât ceea ce suntem în momentul de față.” – Tony Robbins

 

Prin urmare, în fiecare moment din viață, indiferent de realizările pe care le-a atins, și-a propus și a făcut mai mult. Iar eficiența metodelor și tehnicilor sale, folosite pentru a-i determina pe oameni să-și redreseze viața a fost dovedită de numărul extrem de mare al celor care i-au consumat produsele. Cărțile sale au devenit bestselleruri la nivel internațional, mai mult de 4 milioane de oameni au participat la seminariile lui live și mai mult de 50 de milioane de oameni din cca. 100 de țări au experimentat puterea absolută a sfaturilor sale, transformându-l astfel în liderul mondial incontestabil al dezvoltării personale și profesionale. 

 

Pentru calitățile sale de coach a fost supranumit „șoptitorul CEO-urilor”, personalități de prin rang, mari companii și celebrități apelând la sfaturile lui. Dintre aceștia îi amintim doar pe Bill Clinton, Oprah Winfrey, Maica Tereza sau Nelson Mandela.

 

Activitatea sa a devenit sursă de inspirație pentru documentarul difuzat pe Netflix  „Tony Robbins: I Am Not Your Guru” produs și regizat de Joe Berlinger. Documentarul urmărește cum se schimbă viețile mai mulți participanți la seminarul lui Tony Robbins „Date With Destiny”. 

 

A supraviețuit unei intoxicații cu mercur și unei tumori pe creier

 

Realizând foarte devreme în viață că scopul vieții este să dăruiești, Anthony Robbins a desfășurat de foarte timpuriu o activitate caritabilă intensă și consistentă. Când a început să câștige primii săi bani, nu foarte mulți, obișnuia să cumpere mâncare și să o ofere familiilor nevoiașe ca fiind din partea unui prieten. Fundația sa, Anthony Robbins Foundation, înființată în anul 1991 se preocupă să ofere o viață mai bună tinerilor, persoanelor în vârstă, persoanelor fără adăpost și celor închiși după gratii. 

 

În parteneriat cu fundația Feeding America, Tony Robbins a oferit peste 325 de milioane de mese persoanelor nevoiașe. Filantropul Tony Robbins și-a propus să ofere peste un miliard de mese nevoiașilor în decurs de 7 ani. El a desfășurat de asemenea diverse programe în peste 1 500 de școli, 700 de închisori și 50.000 de servicii și adăposturi sociale. El furnizează de asemenea zilnic apă potabilă pentru 250.000 de oameni din India în inițiativa sa de a contracara principala cauză a mortalității infantile din India – bolile transmise prin apa contaminată. 

 

Traseul plin de neprevăzut al vieții lui Tony Robbins a luat din nou o turnură dramatică la vârsta de 31 de ani, când, i s-a descoperit o tumoare pe creier. Se pare că această tumoare ar fi determinat în adolescență o creștere neobișnuită a nivelului hormonului de creștere din organismul său. Așa se face că, adolescentul care la începutul liceului măsura doar 1,54 cm, ajuns să măsoare la 16 ani 1,70 cm, iar mai târziu, la maturitate, avea să ajungă la o înălțime demnă de un atlet de performanță, de puțin peste doi metri. Deși a decis să nu opereze această tumoare, Tony Robbins continuă să se simtă foarte bine și la cei 59 de ani pe care i-a împlinit anul acesta. Viața lui Tony Robbins a mai fost pusă în pericol și ulterior, când, din cauza pasiunii sale pentru fructele de mare s-a intoxicat cu mercur. Însă nimic din toate astea nu l-a împiedicat să își realizeze visurile și să îi ajute și pe alții să facă același lucru. 

 

Micile extravaganțe de milionar...

 

Pe plan personal, Tony Robbins și-a găsit împlinirea alături de Rebecca "Becky" Jenkins, prima lui soție alături de care a rămas 14 ani, înfiindu-i cei trei copii pe care îi avea aceasta din două căsnicii precedente, dar și alături de Bonnie "Sage" Robbins cu care s-a căsătorit în 2001 și cu care locuiește și în prezent în Manalapan, Florida. În 1984, fosta lui iubită Liz Acosta, i-a dăruit un fiu, Jairek Robbins, care se pare că i-a călcat pe urme lui Tony Robbins pe latură profesională.

 

În ceea ce privește micile lui extravaganțe de milionar, Tony Robbins deține un avion privat, un elicopter privat, un resort ca un mic paradis în Fiji pe care l-a achiziționat la 29 de ani la prețul de 12,5 milioane de dolari și care acum e evaluat la 52 de milioane de dolari, un mic palat în Palm Beach, Florida în valoare de 24.75 milioane de dolari, dar și o echipă de fotbal și un stadion în Los Angeles, alături de Magic Johnson și mogulul divertismentului Peter Guber.

 

Tony Robbins însuși este cel mai bun exemplu că ceea ce predă el în cărțile și seminariile sale funcționează. El a fost capabil să ofere vieții sale un înțeles trainic în condițiile în care a crescut într-un mediu care nu-i promitea nimic și se pricepe de minune să îi învețe și pe ceilalți să ofere existenței cu care au fost binecuvântați pe acest pământ un înțeles temeinic. Astfel, în bestsellerul său „Banii: Stăpânește jocul”, el atrage atenția asupra superficialității de care dăm dovadă când urmărim în viață să ne realizăm din punct de vedere material, ignorând alte aspecte mult mai importante:

 

„Una dintre cele mai mari greșeli pe care le facem ca ființe umane este că ne concentrăm pe stăpânirea unei forme de bogăție în detrimentul tuturor celorlalte. […] Ce rost au marile realizări dacă viața ta nu are nici un fel de echilibru? Și ce rost are să câștigi jocul dacă nu-ți faci niciodată timp să sărbătorești și să apreciezi viața pe care o ai? Nu există nimic mai rău decât un om bogat care suferă de furie sau nefericire cronică. Deși nu există nicio scuză pentru acest fenomen, eu îl văd foarte des. Este urmarea unei vieți extrem de dezechilibrate – una în care așteptările sunt prea mari și nu apreciem suficient ceea ce avem deja.”

 

Și nu uită să ne amintească, citându-l pe John Templeton, faptul că:

 

„Dacă ai un miliard de dolari și ești nerecunoscător, ești un om sărac. Dacă ai foarte puțin, dar ești recunoscător pentru ce ai, ești realmente bogat.”


Așadar, dacă simți că personalitatea și ideile lui te inspiră continuă să-l descoperi pe Tony Robbins citindu-i cărțile:


„Trezește uriașul din tine” 


„Putere nemărginită” 


„Banii. Stăpânește jocul. 7 Pași simpli spre libertate financiară” 


„De neclintit: manual de strategii pentru libertatea ta financiară”  


„Mesaje de la un prieten”


Sau achiziționând pachetele la preț promotional:


Pachet "Putere nemărginită" + caiet de lucru "100 de zile pentru a dobândi putere nemărginită” 


Pachet "Putere nemărginită" + "Trezeşte uriaşul din tine" + Caiet de lucru "100 de zile pentru a dobândi putere nemărginită” 


Pachet audiobookuri Tony Robbins 


Pachet cărți Tony Robbins 

 

Comentarii (0)

Scrie un comentariu