Coșul este gol!
Unele dintre aceste module cookie sunt esențiale, în timp ce altele ne ajută să ne îmbunătățim experiența prin furnizarea de informații despre modul în care site-ul este utilizat.
Pentru informații mai detaliate despre cookie-urile pe care le folosim, vă rugăm să consultați Politica de confidentialitate
Nu crezi că e trist ca un mare vis să rămână doar un gând care s-a rătăcit cândva printre mii de alte gânduri?
Câți dintre noi nu avem așa ceva? Acel vis secret pe care nu ni-l „permitem” deocamdată, pe care îl „îndesăm” cu mintea cât mai adânc printre celelalte gânduri sperând astfel că nu va mai ieși prea curând la suprafață ca să ne perturbe viața pe care am hotărât să o trăim așa cum trebuie, așa cum face toată lumea și nu conform cu lumea noastră interioară și cu propriile noastre dorințe.
Dar gândește-te cât de imposibil părea visul de a zbura al lui Leonardo da Vinci raportat la posibilitățile tehnice modeste de acum 500 de ani. Dacă nimeni nu ar fi crezut în acest vis îndrăzneț, care la început a fost doar un gând, probabil că omenirea nu ar fi cunoscut primul zbor cu avionul aproximativ 400 de ani mai târziu...
Sau cât de trăsnite păreau născocirile lui Jules Verne de acum 120 de ani. Însă tot ce a reprezentat pentru el doar niște gânduri izvorâte dintr-o imaginație cu adevărat bogată, la scurt timp după moartea lui s-a transformat într-un tablou al prezentului. Primul buletin de știri televizat, „fototelefonul” - strămoșul rudimentar al videoconferințelor de astăzi, sau primele zboruri spațiale, toate își au originea în niște simple gânduri care au mocnit cândva în mintea unui om...
Și, ca să ne „mutăm” mai aproape de timpurile noastre, Steve Jobs a visat să facă calculatoarele accesibile oricui și să transforme telefoanele în mici calculatoare la purtător, ceea ce părea o adevărată nebunie. Însă chiar asta a făcut. A condus lumea din preistoria tehnologiei în epoca ei cea mai înfloritoare. Și asta într-un timp foarte scurt.
Și când te gândești că totul a pornit de la un simplu gând... De la faptul că niște oameni ca noi s-au întrebat la un moment dat: Cum ar fi dacă?... Iar oamenii care nu și-au abandonat gândurile mărețe, oricât de îndrăznețe ar fi părut ele la un moment dat, au avut câștig de cauză. Au devenit excepții. Iar aceasta este o regulă...
Sau cel puțin așa susține Uell S. Andersen în cartea sa „Magia din minte” în care ne încurajează să ne eliberăm de constrângerile minții pentru a deveni ceea ce sinele nostru secret ne șoptește neîncetat că putem fi, și trebuie să fim.
Cartea te va convinge de puterea magică pe care o are mintea asupra materiei, dar îți va arăta totodată și „calea spre cum poți să devii și să faci tot ceea ce îți imaginezi”:
„În noi există puterea eliberării depline, provenită din mintea sau inteligența aflată în spatele creației, și prin intermediul ei suntem capabili să devenim orice și să facem orice ne putem imagina. Materialul mental din care suntem alcătuiți este de un asemenea tip și o asemenea calitate încât răspunde la formarea imaginilor din cadrul lui prin crearea unui echivalent care poate fi perceput de simțuri. Prin urmare, orice imagine din mintea noastră trece obligatoriu în lumea materială. Nu putem să împiedicăm așa ceva. Atâta timp cât trăim și gândim, vom avea în minte imagini și acestea se vor transforma în lucrurile din viața noastră.”
O lectură excelentă despre acest mecanism complex pe care îl reprezintă gândurile noastre, care pot fi deopotrivă forța motrice care pune în mișcare cele mai îndrăznețe visuri, dar și piedica neînțeleasă care nu ne lasă de cele mai multe ori să devenim tot ceea ce putem deveni.
Cartea îți vorbește în egală măsură despre eterna bătălie care se dă permanent în tine între Sinele tău Superficial și Sinele tău Secret, acesta din urmă, conform autorului stând la baza vieții și aflându-se în fiecare dintre noi. Vei descoperi atitudinea mentală care te va ajuta să nu dai greș niciodată și totodată secretul oamenilor extraordinari:
„Atitudinea mentală care nu dă greș niciodată este cea în care individul se lipsește de egoul care urmărește obiectivele și își stabilește ferm psihicul într-o conștiință a divinității, privindu-și propria viață ca pe o ocazie de manifestare a spiritului călăuzitor, considerând că munca pe care o face este munca Sinelui Secret. Oamenii a căror perseverență depășește simpla răbdare omenească realizează tot ce este extraordinar. Galileo la telescopul său, Newton sub mărul său, Einstein în laboratorul său, Columb pe corabia sa, toți sunt exemple ale iluminării după o perioadă prelungită de perseverență.”
Vei învăța să apreciezi obstacolele care îți stau în cale, conștientizând că ai nevoie de ele pentru a evolua, a te dezvolta și a deveni mai bun, vei învăța că devii mai bogat prin abilitățile tale și nu prin bunurile materiale pe care le deții, vei prinde curaj să îți valorifici talentul unic pe care fiecare dintre noi îl are, încetând să îl mai ascunzi, vei înțelege că superputerea ta este aceea de a alege ceea ce ți se întâmplă, nemailăsându-te așadar în voia sorții, pentru că: „Din mahala poate să se ridice un sfânt, din sărăcie, un om bogat, din ignoranță, o minte luminată, dintr-o cabană de lemn obscură, conducătorul unei națiuni.”
Vei deprinde abilitatea de a lucra cu imagini mentale, care pot înălța un om mai mult decât știința, vei avea mai multă încredere în propria imaginație, dar și în faptul că mintea domină materia de cele mai multe ori și nu doar în mod excepțional, vei înțelege adevărata origine a suferinței și vei afla ce secret minunat ascund acei oameni cărora pare să le meargă bine mereu...
Dar mai presus de toate vei afla că:
„Existăm pentru a deveni ceva mai mult decât ceea ce suntem, nu prin intermediul unor circumstanțe favorabile sau al unor întâmplări norocoase, ci prin căutarea interioară a unei conștientizări superioare. A fi, a deveni, acestea sunt poruncile vieții care evoluează, care se îndreaptă spre ceva, aspiră la înălțimi nemăsurate, iar sufletul deșteptat răspunde chemării, caută, crește, se extinde. A face mai puțin de atât înseamnă a te scufunda în închisoarea reacțiilor egoului, cu toată durerea, suferința, limitarea, decăderea și moartea sa. Omul care trăiește reacționând la lumea din jurul lui este victima fiecărei schimbări a mediului, fiind când fericit, când trist, când victorios, când înfrânt, influențat, dar fără să influențeze vreodată. E posibil să trăiască mulți ani astfel, răpit de percepția senzorială și de suișurile și coborâșurile sinelui superficial, dar într-o zi durerea va depăși în așa măsură plăcerea, încât va înțelege brusc că egoul său este iluzoriu, un produs exclusiv al circumstanțelor exte
rioare. Apoi fie se va scufunda într-o letargie carnală totală, fie, întorcând spatele simțurilor, va căuta conștientizarea interioară și stăpânirea de sine. În acel moment va fi pe cale să trăiască realmente, să devină cu adevărat; atunci va începe să își descopere potențialul real; atunci va descoperi miracolul propriei conștiințe, miracolul din mintea sa.”
Iar odată ce vei deveni conștient de acest miracol, vei dobândi atât încrederea, cât și știința, dar și forța și îndemânarea necesare pentru a reuși. Pentru a deveni ceea ce trebuie să devii... Iar atunci vei fi cu adevărat fericit.
Descoperă cartea aici:
https://actsipoliton.ro/uell-stanley-andersen-magia-din-minte-carte
Leave a Comment