Autobuzul energiei: Zece reguli pentru a-ți alimenta viața, munca și echipa cu energie pozitivă

(1) Scrie o recenzie
PRODUS FIZIC

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

Format: 130x200 mm; Pagini 200; Interior alb / negru.

Coperta brosata cu aripioare

ISBN: 978-606-913-254-8

Carte Tiparita
32,00 Lei
Adaugă la favorite

Descriere

Autobuzul energiei / The Energy Bus: 10 Rules to Fuel Your Life, Work, and Team with Positive Energy de Jon Gordon este o carte care te va convinge de puterea pe care o are energia pozitivă în viața ta. Energia pozitivă poate transforma boala în sănătate, lipsa de performanță în performanță, eșecul în reușită, ș.a. cu condiția să știi să te alimentezi cu ea din toate sursele pe care le ai la dispoziție. Dar… vei spune, cum mă pot alimenta cu energie pozitivă într-o țară care se transformă parcă pe zi ce trece tot mai mult în patria veștilor triste? Potrivit autorului poți face asta, cu condiția să înțelegi că totul stă în puterea minții tale. O lectură excelentă atât pentru oamenii obișnuiți, cât și pentru liderii și managerii care sunt în căutarea „ingredientului” lipsă din propria rețetă a succesului.


Jon Gordon este speaker motivațional și autor de bestselleruri, fiind „vânat” adesea de televiziunile americane pentru discursurile sale convingătoare despre energia pozitivă. Regulile și principiile lui despre cum să-ți trăiești viața la puterea POZITIV au fost testate, puse în aplicare și au dat roade pentru numeroși antreprenori și echipe din NBA (Asociația Națională de Baschet din America), NFL (Liga Națională de Fotbal americană), universități, companii din topul Fortune 500, școli, spitale și organizații non-profit. Dintre cărțile scrise de el, amintim: Regula „nu te lamenta” (The No Complaining Rule), Cantonament (Training camp), Rechinul și peștișorul de aur (The Shark and The Goldfish), Câinele Optimist, (The Positive Dog) sau Tâmplarul (The Carpenter).


Autobuzul Energiei este o poveste fictivă, inspirată de un șofer real pe care autorul l-a întâlnit la un moment dat și în care a văzut întruchiparea perfectă a energiei pozitive. Autobuzul energiei este povestea lui George, un tip nu prea norocos la începutul cărții, care își transformă viața cu ajutorul lui Joy, o șoferiță de autobuz care pare menită să-i dezvăluie acestuia adevărata cale de urmat în viață. Povestea este simplă, dar nu în aceasta constă valoarea cărții, ci în capacitatea ei de a-ți transmite într-un mod foarte accesibil energia pozitivă. Pe măsură ce vei citi, vei simți energia pozitivă și vei dori să o transformi la nivel personal într-o stare de spirit permanentă. 


Transformarea lui George începe într-o dimineața obișnuită când, dorind să plece la serviciu, face pană și este nevoit să ia autobuzul. Autobuzul în care se urcă este condus de Joy, o șoferiță care, după toate aparențele, deține toate secretele gândirii pozitive. Ea pare total lipsită de griji și fericită, în timp ce George se simte copleșit de toate responsabilitățile care-i atârnă pe umeri:


 „Soție, șefi, copii, angajați, termene limită, ipotecă, rată, mașină, și o mamă bolnavă de cancer. Ea nu știe cât de epuizat mă simt.”


Dar ea știa. Era obișnuită cu oamenii asemenea lui George și deținea și soluția pentru ei:


„Toți erau înconjurați de o energie similară. Ea o vedea și o simțea imediat. Fără viață. Niciun zvâc în pasul lor. Ca și cum în interiorul lor fusese stinsă o lumină. Ea putea să distingă oamenii care străluceau puternic de cei care aveau o lumină difuză. Îi numea Difuzii. Se perindau ca niște zombi, încercând doar să supraviețuiască zilei de azi. Fără scop, fără spirit. Fără energie. De parcă le fusese stoarsă prin truda zilnică a vieții. … Prea mulți oameni erau excesiv de stresați, obosiți și suprasolicitați. De aceea ea considera că misiunea ei era să fie un Ambasador al Energiei și să încerce să îi energizeze pe toți cei care se urcau în autobuzul ei. De aceea își numea mașina Autobuzul Energiei. Și dacă era cineva care avea nevoie de un impuls de energie acela era George.”


Joy îi atrage atenția lui George asupra faptului că totul în viață se întâmplă cu un motiv anume și că noi alegem cum să interpretăm evenimentele din viața noastră. Ea remarcă de asemenea reticența lui George în a se lăsa antrenat în discuția cu ea, dar îl înțelege perfect, pentru că în trecut fusese exact ca el, știind de asemenea că: oamenii care au cea mai mare nevoie de ajutor sunt adesea și cei mai reticenți să-l primească.


George află că va rămâne timp de două săptămâni fără mașină, iar în timpul unei plimbări pe jos în drum spre casă se gândește cum să rezolve problema cea mai mare cu care se confruntă în această perioadă: ultimatumul dat de soția lui în privința căsniciei lor. Motivul invocat de ea era tocmai negativismul cu care aborda el toate aspectele vieții și pe care îl imprima și vieții lor de familie. În plus… nici la job lucrurile nu decurgeau prea bine, aflându-se la un pas de concediere. George avea nevoie să se redreseze rapid, iar această redresare avea să o obțină cu ajutorul lui Joy și a celor 10 reguli formulate de aceasta pentru a face din viață o experiență cât se poate de pozitivă:


Regula nr. 1: Tu ești șoferul autobuzului tău. 


„Poți să iei volanul și să-ți creezi tu viața, gând cu gând, crez cu crez, acțiune cu acțiune, alegere cu alegere. Este autobuzul tău, tu ești șoferul și tu alegi unde mergi și ce fel de călătorie va fi.”


Cum poți face asta? De ce mor cei mai mulți oameni luni dimineața la ora 9? De ce ne lăsăm viețile conduse de alții? De ce nu preluăm noi înșine frâiele propriei vieți, hotărând direcția în care vrem să mergem și destinația la care vrem să ajungem? De ce avem nevoie să ajungem într-o situație de criză pentru a lua o decizie în privința vieții noastre? Autorul îți oferă răspunsurile la aceste întrebări în acest capitol și te invită să îți creezi o viziune completă a vieții tale.


Regula nr. 2: Dorința, viziunea și concentrarea îți fac autobuzul să se deplaseze în direcția potrivită


„Gândurile sunt ca un magnet. Atragem lucrul la care ne gândim. Lucrul la care ne gândim se extinde și crește. Lucrul asupra căruia ne concentrăm energia și atenția începe să se ivească mai des în viața noastră. Iar energia pe care o proiectăm prin gândurile noastre este energia pe care o primim.”


Pornind de la ideea că totul este energie în jurul nostru, inclusiv gândurile noastre, Joy îi explică lui George legea atracției. Îi vorbește despre cum aplică sportivii această lege și despre cum poți obține practic orice îți dorești având gândurile potrivite. George realizează astfel că din punctul în care se află, doar visele îl mai pot salva, conștientizând totodată semnificația formulei:


E (evenimentele din viață) + P (percepția noastră asupra lor) = R (rezultate)


Regula nr. 3 – Alimentează-ți călătoria cu energie pozitivă


„Cu toții avem căderi dar cheia este ce facem pentru a ne redresa viața. Așa cum ți-am spus, alege înțelept. Energia pozitivă și oamenii pozitivi creează rezultate pozitive. Există cu siguranță mult negativism în lume, iar dacă alegem energia pozitivă, asta ne ajută să ne confruntăm cu oamenii negativi și cu situațiile negative care ne pot îndepărta de la traseul nostru. Energia pozitivă ajută la deplasarea plină de avânt a autobuzului.”


George înțelege astfel că nu ne luăm gândurile pozitive din ceea ce ni se întâmplă, ci din felul cum alegem noi să reacționăm, conștientizând totodată că pe măsură ce va învăța să se alimenteze mereu numai cu gânduri pozitive, și întâmplările din viața lui vor fi din ce în ce mai des pozitive. Iar asta pentru că lucrurile pozitive din viața noastră sunt cele care ne fac să fim „dependenți de viață”.


Regula nr. 4 – Invită oamenii în autobuzul tău și împărtășește-le viziunea ta pentru drumul care vă așteaptă


„Nu există un mod mai bun de a-i face pe oameni să urce în autobuzul tău decât spunându-le încotro mergi și invitându-i să urce. Dacă nu le comunici clar viziunea care vă așteaptă, nimeni nu va dori să călătorească cu tine.”


George va învăța astfel să pregătească câte un bilet de autobuz pentru colegii de serviciu alături de care avea să lanseze un nou produs peste doar o săptămână, dar și pentru soția lui, în care avea să le împărtășească viziunea lui: încotro dorește să meargă, urmând ca ulterior aceștia să se decidă dacă vor să călătorească alături de el sau nu.


Regula nr. 5 – Nu-ți risipi energia pe cei care nu se urcă în autobuzul tău


„Unii oameni vor urca în autobuzul tău, alții nu. Nu te îngrijora în privința oamenilor care nu se urcă. Nu-ți risipi energia pe ei. Nu încerca să-i faci să urce. Nu poți conduce autobuzul altcuiva. Poți conduce numai autobuzul tău.”


George înțelege astfel să se concentreze doar pe oamenii care doresc să facă echipă cu el, ignorându-i totodată pe cei care au hotărât contrariul, pentru a nu-și risipi energia inutil.


Regula nr. 6 – Pune un afiș care spune INTERZIS ACCESUL VAMPIRILOR ENERGETICI ÎN AUTOBUZ


„Succesul și viața ta sunt atât de importante încât trebuie să te înconjori de o echipă de susținere pozitivă. Nimeni nu atinge succesul într-un vid, iar oamenii cu care ne înconjurăm au o mare influență asupra vieții și asupra succesului nostru. Dacă vrei să ai succes trebuie să fii foarte atent pe cine ai în autobuzul tău. La urma urmei, există oameni care îți sporesc energia și alții care ți-o secătuiesc. Eu îi numesc pe oamenii care îți secătuiesc energia Vampiri Energetici, iar ei vor suge viața din tine, din țelurile tale și din viziunea ta dacă îi lași.”


George învață așadar cum să se descurce cu oamenii care îl împiedică să își atingă obiectivele, și se simte cum nu se poate mai fericit din acest motiv datorită soluției găsite de Joy.


Înainte de a trece la regula următoare, Joy îi mărturisește lui George Regula supremă a energiei pozitive, pe care trebuie să o cunoască toți cei care vor să aibă succes. Descoperă-o și pune-o în aplicare și în viața ta!


Regula nr. 7: Entuziasmul atrage mai mulți călători și îi energizează în timpul călătoriei


„Atunci când ești încântat sau entuziasmat de viața și de munca ta, răspândești această puternică energie divină (n.r: entuziasm vine de la cuvântul grecesc entheos care înseamnă inspirat sau cuprins de divinitate) în tot ce faci, iar oamenii observă asta. Văd și simt acest lucru. Vor să urce în autobuzul tău. Autobuzul tău este energizat și oamenii spun: „Hei, vreau să urc în acel autobuz”.


George înțelege că poți să ai rezultate mai bune la serviciu, poți vinde mai bine, convinge mai bine, argumenta mai bine, pur și simplu dispunând de energia pozitivă necesară pentru a-i face pe ceilalți să vibreze și să se entuziasmeze la cuvintele tale. Cultura pozitivă se dovedește astfel foarte benefică și pentru venit și profit. George se transformă datorită lui Joy într-un veritabil CEO – Chief Energy Officer – pentru că energia devine moneda de schimb a succesului personal și profesional din zilele noastre.


Regula nr. 8 – Iubește-ți pasagerii


„Asta înseamnă să fii un Chief Energy Officer, când scoți la iveală ce e mai bun din ceilalți, inevitabil scoți la iveală și ce e mai bun din tine însăți.”


George află ce înseamnă dragostea atunci când vine vorba de relațiile de la serviciu și anume, să-i lași pe oameni să-și împărtășească darurile și punctele forte. Tot aici descoperim o listă cu cinci moduri de a-ți iubi pasagerii, o listă de care George va ține cont vizavi de echipa lui la lansarea de produs ce avea să aibă loc peste numai două zile.


Regula nr. 9 – Condu cu un scop


„Condu cu un scop, astăzi și în fiecare zi, și cultivă asta în echipa ta, iar ei nu numai că vor rămâne în autobuzul tău când el merge ca uns, dar vor coborî să te ajute să-l împingi când se strică. Scopul comun păstrează echipa energizată și unită.”


Mesajul lăsat de Joy pentru George cu o zi înaintea marii lansări de produs, îl pune pe gânduri pe acesta. El trebuie să afle care este scopul și viziunea pe care trebuie să o comunice echipei sale pentru a-i motiva și mobiliza. Soluția găsită în cele din urmă se va dovedi cum nu se poate mai inspirată, echipa lui devenind nu numai mai motivată să treacă cu bine de lansarea de produs de a doua zi, dar și mai unită și mai dornică să îl susțină pe șeful lor George.


Regula nr. 10 – Distrează-te și bucură-te de călătorie


„Nu trece prin viață cu regret. Nu fi cineva care privește în urmă și își spune că trebuia să fi făcut un lucru sau altul. Trăiește și muncește ca și cum nu ai nimic de pierdut și totul de câștigat. Poartă-te ca un copil în dimineața de Crăciun, care e mereu optimist și încântat de cadourile pe care le primește. Nu compara succesul autobuzului tău cu alte autobuze. Bucură-te pur și simplu de călătorie.”


Cu o astfel de mentalitate și-a susținut George prezentarea prilejuită de lansarea de produs și de care atârna soarta lui în compania pentru care lucra (avea să rămână sau va pleca). Și bineînțeles că energia pozitivă care l-a însoțit în timpul prezentării a făcut din aceasta un succes. 


George conștientizează astfel că toate lucrurile care erau rele în viața lui în urmă cu două săptămâni: ghinionul cu mașina, problemele de la serviciu, problemele din căsnicie cauzate de mentalitatea lui negativă, nu numai că se rezolvaseră, dar îi prilejuiseră reinventarea datorită căreia acum devenise o ființă superioară. 


Concluzia pe care o trage George este concluzia la care trebuie să ajungă fiecare dintre noi:


„Viața este un test. Fiecare dificultate ne ajută să creștem. Evenimentele și oamenii negativi ne învață ceea ce nu vrem, astfel încât să ne putem concentra energia pe ceea ce vrem într-adevăr.”


”George știa că, indiferent unde îl ducea autobuzul său energetic și indiferent ce obstacole îi stăteau în față, tot ce trebuia să-ți amintească era să lase bucuria să curgă prin el și să savureze fiecare moment și fiecare kilometru din călătorie. Dacă și-ar umple viața, munca și căminul cu bucurie, ce viață ar trăi și ce călătorie ar fi! Cu bucurie totul ar decurge mai bine și mai ușor.”



TESTIMONIALE


„Cartea lui Jon, Autobuzul energiei, și discursul pe care l-a ținut în fața echipei noastre au fost un instrument foarte util care ne-a ajutat să construim o echipă și o cultură pozitive, unde fiecare membru trece peste negativism și greutăți pentru a funcționa la cel mai înalt potențial.” – Mike Smith, antrenor principal al Atlanta Falcons


„Având în vedere confruntările și adversitățile cu care ne confruntăm azi în afaceri și în viață, Jon Gordon ne oferă o hartă clară pentru a ne croi drum printre capcane și negativism care, de prea multe ori, sabotează succesul individual și al echipei, și ne aduce la cunoștință adevărurile care definesc liderii și echipele mărețe. Mi-a plăcut în mod deosebit partea despre a conduce cu un scop.” – Tom Gegax, fondatorul Tires Plus


„Scopul, viziunea, entuziasmul și spiritul sunt toate elemente indispensabile succesului individual și al echipei. Autobuzul energiei îmbină cu măiestrie aceste principii pentru a crea o lectură dinamică și antrenantă care vă va insufla o energie pozitivă ție și echipei tale. Uită-te în autobuz și bucură-te de călătorie.” – Pat Williams, vicepreședinte executiv al clubului Orlando Magic din NBA


„Lumea ar fi un loc mult mai bun dacă ne-am concentra cu toții pe a fi pozitivi. Gordon este pastorul energiei pozitive iar eu sunt unul dintre enoriașii lui.” – Danny Gans, animatorul anului din Las Vegas


„Gordon a inspirat atât de mult echipa noastră de vânzări cu energia lui pozitivă, încât și-au dorit și mai mult. Iată filosofia lui într-o carte pe care o putem citi și pomeni și o vom face!” – Linda H. Sherrer, președinte și CEO al Prudential Network Realty


Mai mult
Etichete:  #dezvoltarepersonala
Detalii produs
ISBN: gordon-978-606-913-254-8
Editura ACT si Politon
Format: Carte Tiparita
Greutate: 0.17 kg
Detalii despre autor
Carte Tiparita
Produse fizice : Carte Tiparita