Poţi fi fericit orice s-ar întampla - editia a III-a

(0) Scrie o recenzie
PRODUS FIZIC

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

ISBN: 978-606-913-408-5  

Oferta expiră în:

Carte Tiparita
29,25 Lei PRP:39,00 Lei Salveaza 25%
Adaugă la favorite

Descriere


Poți fi fericit orice s-ar întâmpla

ACT și Politon vă oferă cartea de dezvoltare personală, Poți fi fericit orice s-ar întâmpla (You Can Be Happy No Matter What). Aceasta este structurată în două părți: Principiile și Aplicarea principiilor. A fi fericit este o muncă lăuntrică. Există oameni care înfruntă circumstanțe extrem de dificile și totuși duc o viață extraordinară, fericită. Chiar dacă circumstanțele individuale și colective se schimbă, principiile universale rămân neclintite. Ele sunt un ghid către fericire, atunci când sunt practicate. Primele patru principii din această carte se bazează pe o serie de principii psihologice, formulate inițial de dr. Rick Suarez și dr. Roger C. Mills. Richard Carlson spune că cele cinci principii pe care le prezintă în Poți fi fericit orice s-ar întâmpla, constituie o descoperire profundă în înțelegerea funcționării psihologice umane.

Site-ul oficial dedicat lui Richard Carlson, il puteți accesa AICI

Cititi mai multe informatii despre cartea "Poți fi fericit orice s-ar întâmpla"

Fundația unei vieți împlinite este reprezentată de mulțumirea sufletească. Fără aceasta, tot ceea ce trăiți poate semăna cu un câmp de bătaie. Scopul acestei cărți este acela de a vă ajuta să experimentați mai des în viață mulțumirea sufletească. Cele cinci principii vă vor învăța să trăiți într-o stare sufletească pozitivă pentru mai mult timp. Trebuie să le folosiți ca pe un instrument de navigație pentru a vă călăuzi prin viață și a vă îndruma spre fericire.

Gândirea

„Gândirea este marele inițiator al experienței noastre” (William James).

În această carte autorul spune că orice experiență și percepție în viață este bazată pe gândire. Puteți respinge orice gânduri negative care vă trec prin minte, atunci când realizați că gândirea este mai degrabă o aptitudine decât o realitate. A înțelege principiul gândirii și cum se aplică acesta în experiența umană este un dar de preț. Gândirea vă ajută să dați sens lucrurilor pe care le vedeți – aveți nevoie de ea pentru a supraviețui în lume și pentru a conferi relevanță vieții. Reacțiile oamenilor nu sunt produsul a ceea ce li se întâmplă, ele provin din gândire, din sistemul de credințe. O multitudine de gânduri trec zilnic prin mintea unui om, niciunul dintre acestea nefiind mai important decât altul – fiecare dintre ele este doar un gând. Când înțelegeți gândirea așa cum este ea cu adevărat, percepeți și gândurile pozitive sau negative așa cum sunt.

Stările de spirit

Când vă aflați într-o stare de spirit pozitivă, lucrurile nu mai par atât de dificile, iar problemele par mai ușor de rezolvat. Într-o stare de spirit negativă, este posibil să percepeți toată lumea ca fiind orientată împotriva voastră. În funcție de starea în care vă aflați, veți percepe de fiecare dată diferit ceea ce vi se întâmplă. Viața pare atât de serioasă atunci când vă aflați într-o stare negativă, încât este necesar să o tratați pur și simplu ca atare: „starea de spirit este o condiție umană inevitabilă, care va trece odată cu timpul, dacă o lăsați în pace și evitați să-i acordați atenție”.

Realitățile separate

Înțelegerea principiului realităților separate vă oferă posibilitatea de a elimina disputele. Prin aceasta, înțelegându-se faptul că oamenii gândesc diferit, acționează diferit, și absolut nimic nu este anormal la acest lucru. Nu puteți și nici nu trebuie să îi schimbați pe ceilalți, pentru că natura sistemelor individuale de gândire vă împiedică să vedeți lucrurile exact așa cum le văd alții. Oricât de ușor ați înțelege un anumit lucru sau oricât de evidentă vi s-ar părea o situație, altcineva o va evalua diferit și va fi la fel de sigur de poziția sa.

Sentimentele

Când vă simțiți deprimați, furioși sau frustrați, aceste sentimente vă indică faptul că gândirea voastră este disfuncțională, că nu trăiți viața așa cum ar putea fi ea trăită. De fiecare dată când experimentați viața din starea voastră mentală cea mai naturală, vă simțiți fericiți. Veți fi capabili să faceți acest lucru indiferent de ceea ce se întâmplă în jurul vostru, chiar și atunci când suferiți după pierderea cuiva drag. De principiul sentimentelor trebuie să vă folosiți precum de un instrument de navigație care să vă ajute să vă vindecați și să vă călăuzească înapoi spre locul în care doriți să fiți.

Nu există o magie în privința funcționării psihologice sănătoase. Această funcționare este sentimentul pe care îl experimentați când aproape nimic nu vă tulbură mintea – este o stare sufletească pozitivă, care există fără nici un motiv aparent. În această stare sufletească pozitivă, veți fi echipați să abordați eficient orice aspect al vieții voastre.

Momentul prezent

Singura metodă de a experimenta, într-un mod autentic și de durată, mulțumirea, satisfacția și fericirea, este aceea de a învăța să vă trăiți viața în momentul prezent. Gândurile vă fac rău doar dacă le imprimați o semnificație. Altfel, ele nu au nicio putere să vă rănească. Acordați atenție sentimentelor voastre, întrucât ele există pentru a vă ajuta. Dacă gândurile voastre nu sunt aici, acum, decât să fiți prea aspri cu voi înșivă sau să intrați prea adânc în detaliile gândirii voastre, îndreptați-vă pur și simplu, din nou, atenția asupra momentului prezent.

Unul dintre cele mai sigure secrete ale fericirii este să învățați să vă relaxați atunci când vă simțiți demoralizat sau stresat – având încredere că starea proastă și sentimentele care o însoțesc vor trece dacă nu faceți nimic.

Când vă concentrați acțiunea în momentul actual, și nu asupra celor care au trecut sau care vor veni, vă veți spori productivitatea, creativitatea și capacitatea de a vă îndeplini țelurile. Prea multe gânduri orientate spre trecut sau viitor vă întunecă viziunea și vă distrag de la ceea ce faceți.

Precum spunea Thoreau: „Mai presus de orice, nu ne putem permite să nu trăim în prezent. Binecuvântat este acela, dintre toți muritorii, care nu-și irosește nicio clipă din viața lui trecătoare pentru a-și rememora trecutul.”

Cel mai important lucru despre cele cinci principii (gândirea, stările de spirit, realitățile separate, sentimentele și momentul prezent) este acela că ele indică o indepărtare de gândirea obsesivă cu privire la probleme și la oameni și vă călăuzesc spre un loc liniștit din voi înșivă, spre un sentiment mai plăcut.

Aplicarea principiilor

Psihologic, toți oamenii funcționează la fel. Toți gândesc, au stări de spirit și sentimente, însă pe măsură ce ajung să se cunoască mai bine, au tendința de a pune la îndoială sistemul de gândire al celuilalt. Cu cât există mai multe ocazii de a interacționa și de a petrece timp cu alte sisteme de gândire, cu atât mai mare este șansa ca un conflict să izbucnească.

Versiunea voastră cu privire la viață nu este greșită. La fel și a altuia. Când oamenii se înțeleg unii pe alții, se așteaptă să vadă lucrurile diferit unii de ceilalți. De aceea există mereu surprindere și încântare atunci când se întâlnesc oameni care văd lucrurile exact la fel.

Sentimentele stau la baza relațiilor de orice fel. Atunci când aveți sentimente de căldură față de altcineva, treceți cu vederea, în mare măsură, diferențele dintre voi. Dacă aveți diferențe de opinii pe care trebuie să le soluționați, rezolvați problemele cu calm și înțelepciune.

În relațiile disfuncționale, oamenii fac greșeala de a încasa la modul personal comportamentul negativ. Măsura incapacității oamenilor de a genera un sentiment pozitiv sau plin de căldură pentru cineva este măsura în care există gânduri negative despre respectiva persoană (acum sau în cadrul amintirilor neplăcute).

Dacă sentimentul existent într-o relație este cel mai important element, atunci „a avea dreptate” nu are nicio relevanță, dacă acest lucru diminuează iubirea pe care o simțiți față de cealaltă persoană. Nevoia de a avea dreptate izvorăște dintr-o relație nesănătoasă cu propriile gânduri. Credeți că aceste gânduri sunt reprezentative pentru realitate sau vă dați seama că realitățile diferă în funcție de cel care le privește?

Richard Carlson spune: „Toți cei care pe care-i cunosc și care au pus sentimentul pozitiv deasupra nevoii de a avea dreptate, pe lista lor de priorități, au ajuns să înțeleagă faptul că diferențele de opinie se vor rezolva de la sine. O stare sufletească mai pozitivă ne permite să înțelegem și alte poziții, să ne ascuțim auzul și să ne exprimăm propriile convingeri cu mai multă compasiune și grijă.”

Înțelegerea propriilor stări de spirit, dar și ale celorlalți, are o importanță vitală dacă doriți să păstrați relațiile armonioase și pline de satisfacții.

Trebuie reținut că dacă percepeți o problemă reală într-o stare mentală negativă, problema va fi tot acolo și când nivelul stării de spirit va crește. Și veți fi mult mai capabili să gestionați eficient orice dificultate atunci când sunteți într-o stare de spirit negativă.

Nu puteți schimba doar prin propriile forțe starea de spirit negativă a cuiva, însă dacă vă mențineți echilibrul și starea de fericire, le veți fi de ajutor. În privința partenerului, nu trebuie să încercați să îl sfătuiți atunci când se află într-o stare de spirit negativă. Nimeni nu este receptiv la informații când se află într-o astfel de stare.

Dacă persoana „A” este convinsă că lumea este un loc sigur, iar persoana „B” crede că lumea este plină de primejdii, care dintre ele are dreptate? Amândouă au – fiecare în propriul cadru de referință. Ambele persoane pot indica multe exemple valide pentru a arăta că punctul lor de vedere este corect și ar face asta cu o siguranță absolută.

Poți fi fericit orice s-ar întâmpla, abordează și problema referitoare la stres. Stresul a devenit un termen universal pentru a descrie, a valida și a explica aproape tot ce merge prost în viața unui om. Este o cauza majoră de neliniște, însă trebuie înțeles că acesta nu este altceva decât o formă de boală mentală acceptată din punct de vedere social și poate fi, în mare măsură, eliminat. Stresul nu există, altfel decât în mintea voastră.

Contrar opiniei generale, a vă gândi la motivele pentru care vă simțiți rău și la modul precis în care vă supără un anumit lucru, vă scade de fapt moralul, și în loc să vă elibereze, vă arată respectivele probleme ca fiind și mai teribile. Pentru a renunța la această tendință, puteți învăța să ignorați mai des aceste gânduri negative. Nu este nevoie să zăboviți asupra lor. Funcționarea psihologică nesănătoasă poate transforma chiar și cel mai mărunt eveniment într-un coșmar personal.

Cu cât toleranța la stres este mai scăzută, cu atât oamenii funcționează mai bine din punct de vedere psihologic.

Majoritatea oamenilor cred că soluțiile la probleme apar printr-o schimbare de circumstanțe sau printr-un minuțios proces de gândire. Totuși, mai există o alternativă: o înțelegere a problemelor care merge dincolo de hazard și se aplică în general tuturor problemelor.

Când stările de spirit și cele sufletești sunt bune, nu doar că veți percepe aceeași circumstanță într-o cu totul altă lumină, dar și problemele vor căpăta răspunsuri pe care nu le puteați percepe atunci când erați într-o stare de spirit negativă. Trebuie reținut că starea de spirit este sursa experienței, nu efectul. În această carte veți învăța cum să schimbați circumstanțele și cum să vă rezolvați problemele.

Într-o stare de spirit negativă, dacă lipsa banilor constituie o problemă, vi se va părea că este nevoie de mulți bani pentru a face ceva plăcut sau care să merite osteneala. Într-o stare de spirit bună, nu veți mai gândi în același fel, veți găsi activități plăcute pentru bugetul vostru, oricât de restrâns ar fi acesta.

Uneori, rezolvarea unei probleme presupune să aveți o întrebare în minte, la care vă trebuie un răspuns. Trebuie să vă folosiți de „depozitul mental” pentru a vă ajuta. Fiecare poate accesa un loc liniștit și retras din mintea lui unde răspunsurile și soluțiile pot prinde contur și se pot dezvolta, fără interferența gândirii excesive.

„Oamenii sunt atât de fericiți pe cât își pun în minte să fie.” (Abraham Lincoln)

Când înțelegeți funcționarea psihologică sănătoasă și învățați să vă lăsați în voia ei, puteți accesa acel loc din voi înșivă unde serenitatea există deja. Apoi puteți să nu mai încercați să fiți fericiți, ci pur și simplu să fiți fericiți.

„Un obicei este un gând pe care l-ai acceptat ca fiind adevărat” (Richard Carlson)

Iată o listă de verificare pentru viața voastră:


  • Este viaţa mea chiar atât de rea acum sau sunt pur şi simplu într-o stare de spirit negativă?
  • Urmez drumul spre nefericire într-o încercare de a găsi fericirea?
  • Îmi plasez opiniile deasupra sentimentelor?
  • Reacţionez faţă de starea de spirit negativă a altcuiva?
  • Port un război în mintea mea?
  • Mă lupt cu o problemă?
  • Am o toleranţă prea ridicată la stres?
  • Ma gândesc prea mult la propria persoană?
  • Port cu mine trecutul?
  • Îmi amân viața?

Dr. Wayne W. Dyer: „Veţi găsi noua abordare a dr. Carlson foarte utilă – solidă, sensibilă şi plină de o îndrumare afectuoasă.”

Marsha Sinetar: „Poţi fi fericit orice s-ar întâmpla le va surâde celor prinşi în meandrele unei gândiri depăşite. Ni se adresează simplu, într-un mod extrem de potrivit, atunci când vrem să depăşim disfuncţiile şi să adoptăm un stil de viaţă robust, eficient.”

Joseph Bailey: „O carte de o simplitate profundă, dătătoare de speranţă şi umană despre ceva ce este la îndemâna noastră, a tuturor – fericirea.”

Mai mult
Etichete:  #dezvoltarepersonala
Detalii produs
ISBN: 978-606-913-408-5
Editura ACT si Politon
Format: Carte Tiparita
Dimensiuni (L x l x Î): 17 x 3 x 22 cm
Greutate: 0.13 kg
Detalii despre autor

Richard Carlson (1961 – 2006), a fost considerat unul dintre principalii experți americani în domeniul fericirii și un orator motivațional apreciat la nivel mondial. Printre cărțile sale, tipărite în peste 26 de milioane de exemplare, se numără seria bestseller Don′t Sweat the Small Stuff (Nu-ți bate capul cu mărunțișurile) și Don′t Worry, Make Money (Nu-ți face griji, fă bani). Este co-editor, alături de Benjamin Shield, prof. dr., al lucrărilor Handbook for the Soul (Ghid pentru suflet), Handbook for the Heart (Ghid pentru inimă) și For the Love of God: Handbook for the Spirit (Întru iubirea Domnului: Ghid pentru spirit).

Carte Tiparita
Produse fizice : Carte Tiparita
Descărcați gratuit