Nădejdea vindecă: O poveste adevărată despre o pierdere zdrobitoare și o iubire învingătoare

(0) Scrie o recenzie

ISBN: 978-606-913-609-6

Produs download (descărcabil)

Poate fi achiziționat online, prin Card bancar, SMS sau transfer bancar.  INSTRUCTIUNI DOWNLOAD 

eBook
27,30 Lei
Adaugă la favorite

Descriere

Nădejdea vindecă: O poveste adevărată despre o pierdere zdrobitoare și o iubire învingătoare / Hope Heals: A True Story of Overwhelming Loss and an Overcoming Love de Katherine și Jay Wolf este o poveste motivațională adevărată despre dragoste, suferință, boală, supraviețuire și reinventare. Este o poveste clasică despre un sfârșit transformat într-un nou început. 


O poveste despre cum un accident vascular cerebral suferit într-o fracțiune de secundă poate transforma viața unei întregi familii pentru totdeauna. Unsprezece intervenții chirurgicale, un om normal transformat într-o persoană cu dizabilități, o mulțime de libertăți transformate în neputințe, aceasta este pe scurt povestea lui Katherine care își trăiește drama cu demnitate, dar mai ales cu înțelepciune și cu o credință de nezdruncinat:


„Ceea ce mi s-a întâmplat mie este un caz extrem; cu toate acestea, nu diferă prea mult de experiențele cu care se confruntă toată lumea. Sunt un fel de microunivers pentru trăirile fiecăruia. Abia dacă pot merge, chiar și sprijinită în baston, dar cine se simte cu adevărat liber, chiar dacă poate păși în voie? Am paralizie facială, dar cine crede că e frumos chiar dacă arată normal? Nu-mi pot coordona mișcările mâinii drepte și nu pot ține nimic în ea, nici măcar copilul, dar cine se consideră un părinte competent chiar dacă aptitudinile îi sunt intacte? Luni de zile nu am putut să mănânc și chiar și în ziua de astăzi am dificultăți la înghițire, dar cine se simte pe deplin satisfăcut chiar dacă se poate bucura de fiecare deliciu pe care-l poftește? Acum, sunt mai tot timpul obosită, dar cine are energia de a trăi viața din plin? Vocea îmi este alterată, dar cine crede că se poate face pe deplin înțeles chiar dacă vorbește răspicat? Văd dublu, dar cine poate vedea limpede chiar dacă vede normal? Viitorul meu e incert, dar al cui nu este? Așa că, indiferent de situație, toți oamenii simt ce trăiesc eu acum. Nu se simt liberi. Nu se simt înțeleși. Nu se simt împliniți.”


Katherine înțelege că nimeni nu este scutit de suferință chiar dacă nu are nicio suferință vizibilă majoră și atunci găsește puterea necesară pentru a-și vindeca viața prin nădejde, pentru a descoperi bucuria chiar și în mijlocul tristeții și pentru a alege să fie mulțumită chiar și atunci când îi vine foarte, foarte greu, dar mai ales pentru a trata suferința ca pe o binecuvântare menită să o inspire în legătură cu modul în care ar trebui să își trăiască restul vieții.


Cartea este împărțită în patru părți după cum urmează:


Partea I: Visul spulberat


În prima parte a cărții aflăm cum a început spulberarea visului lui Katherine și Jay Wolf, doi tineri creștini, ambii în vârstă de 26 de ani, căsătoriți și având un copil de șase luni. Totul a început într-o după amiază banală, ce nu avea nimic în plus, nimic în minus, față de alte după amiezi. O după amiază în care malformația venoasă arterială (MVA) (n.r: o afecțiune congenitală care provoacă o îngrămădire anormală a vaselor de sânge) de care suferea Katherine avea „să își arate colții”.


Lui Katherine i s-a făcut rău, a fost chemată ambulanța iar la spital s-a aflat că suferise un atac cerebral hemoragic, din cauza malformației mai sus amintite. Și așa, viața lor aproape perfectă și-a schimbat în doar o clipă traiectoria... Și așa „mitul inocent al tinereții nemuritoare se sparge ca un balon de săpun”.


Tot aici derulăm timpul înapoi, și ajungem în urmă cu opt ani când s-au cunoscut cei doi și pe când protagoniștii acestei cărți erau doar doi „boboci” la facultatea Samford, Alabama, SUA. Asistăm la evoluția relației lor, la cererea în căsătorie și la nunta lor și apoi schimbăm registrul, mutându-ne pe malul oceanului, în Malibu, Los Angeles, unde cei doi se stabilesc după nuntă. Ea pentru a lucra ca model, el pentru a-și începe studiile de drept. 


Cei doi se vor integra rapid într-o comunitate creștină și vor trăi aproape de Dumnezeu, așa cum au făcut-o de altfel toată viața, într-un oraș în care Dumnezeu părea a fi mai îndepărtat decât oriunde altundeva.


Firul poveștii alunecă mai departe spre momentul veștii că vor avea un copil, asistăm la nașterea lui James, un copil venit parcă exact la timp pentru a-i oferi mamei lui un motiv serios să trăiască și apoi la accidentul cerebral după care, legile naturii vor trebui păcălite pentru ca Katherine să supraviețuiască.


În cele din urmă povestea se mută într-un spital, la secția ATI, unde, suferința, lacrimile, rugăciunile, solidaritatea, speranța și miracolele par a face o echipă foarte bună împreună. Aflăm detalii amănunțite exprimate în termeni medicali complicați despre complexitatea cazului lui Katherine din punct de vedere medical și descoperim totodată drama lui Jay care conștientizează din ce în ce mai clar că soția lui nu va mai putea fi niciodată femeia de care s-a îndrăgostit. Asistăm la primele ședințe de kinetoterapie ale lui Katherine, părăsim secția ATI și ne mutăm ulterior într-un salon de neurorecuperare.


Partea a II-a: O așteptare îndelungată


A doua parte a cărții ne introduce în universul celei care devenise între timp „fata miracol” – Katherine, datorită supraviețuirii sale miraculoase unui atac cerebral foarte grav. 


„Fata miracol” află așadar că este totodată fata care și-a pierdut o mare parte din abilitățile de bază de altădată. Află că fiul ei este îngrijit de altcineva și că propriul ei corp nu o mai ascultă deloc. Singura ei consolare rămâne însă faptul că este, dincolo de toate, un miracol...


Observăm cât de bogată este totuși viața lui Katherine, deși nu poate să facă nimic altceva toată ziua decât să stea întinsă în pat. Familia și prietenii care se perindă în vizite, veștile despre implicarea totală a comunității creștine din care făcea parte pentru a o ajuta pe ea și pe familia ei, momentele petrecute cu Jay și cu James, personalul medical, propriile ei fantezii, micile întâmplări din spital, chiar și o adevărată „aventură” cu ajutorul terapeutului recreațional, toate acestea o fac parte a unei vieți destul de intense în ciuda trupului inert și neputincios în care s-a trezit dintr-o dată captivă.


Asistăm la micile victorii ale lui Katherine care trece treptat de la stadiul unui om care respiră cu ajutorul aparatelor, este hranit de aparate, comunică prin aparate, și nu se poate mișca, la o variantă mult îmbunătățită. În plus, devine o sursă de inspirație pentru cei din jur, iar asta o face să capete și mai multă încredere și, și mai mult curaj. Cu toate acestea eforturile ei de a deveni o variantă cât mai bună a sa însăși în noua ei viață trebuie să continue. Iar Centrul Medical UCLA în care își petrecuse ultimele săptămâni nu o mai putea ajuta în acest sens.



Partea a III-a: Miracolul continuă


O regăsim așadar pe Katherine internată la Centrul de Tranziție Casa Colina - una dintre cele mai bune instituții de recuperare neurologică pe termen lung din America. Jay și James vor părăsi și ei Los Angelesul pentru a fi mai aproape de ea. Însă pe măsură ce eforturile de recuperare sunt tot mai mari, conștientizarea faptului că viața ei nu va mai fi niciodată ca înainte începe să doară tot mai mult...


Cu toate acestea, Katherine face progrese tot mai mari în lupta cu boala. Viața ei nu mai înseamnă numai terapie instituționalizată ci și reîntoarcerea în societate. Merge la manichiură, face vizite acasă unde petrece timp alături de James și Jay, revine în mijlocul comunității creștine de care se simte foarte atașată, își vizitează vechii prieteni, până ce, în cele din urmă părăsește centrul mutându-se împreună cu Jay și James. Cei doi soți vor fi fericiți să constate astfel că:


„Am fost încercați, dar nu și înfrânți. Am trecut prin situații pe care niște tineri de douăzeci și ceva de ani nu ar trebui să le cunoască niciodată, dar, în același timp am fost copleșiți cu incomensurabilele binecuvântări ale Domnului.”


O escapadă surpriză în Malibu pregătită de Jay va fi un bun prilej pentru cei doi soți să rememoreze viața lor de dinainte de accidentul lui Katherine, să se vindece de trecut, dar și să își încarce bateriile pentru a porni în noua lor viață. Iar Katherine va fi mai determinată ca oricând să creadă că viața lor va fi din nou bună și frumoasă, pentru că are o revelație: este mai convinsă ca oricând că nădejdea vindecă.


Paginile următoare vor demonstra din plin acest lucru, prin progresele uimitoare pe care le va face Katherine cu ajutorul susținerii celor dragi, dar mai ales a propriei voințe, a credinței sale că se poate recupera, a kinetoterapiei sau a intervențiilor chirurgicale pe care le va suferi cu scopul de a-și îmbunătăți viața.


După un an și jumătate petrecut la Centrul de Tranziție Casa Colina, Katherine, Jay și James se pregătesc să se reîntoarcă în Los Angeles, pentru a-și relua viața pe noile ei coordonate.



Partea a IV-a: Vindecarea


Revenirea în Los Angeles, casa nouă în care cei doi se mută și noua activitate a lui Katherine, aceea de a scrie pe site (katherinewolf.info), povestindu-le oamenilor experiența ei, sunt adierea noii vieți ce va să înceapă. Chiar dacă suferința este încă prezentă la orice pas, încrederea într-un viitor fericit este mai puternică decât lacrimile.


Însă chiar și așa, fragilul echilibru pe care îl capătă viața lor pentru scurt timp, se clatină din nou când Katherine află despre o nouă problemă de sănătate cu care se confruntă la doar doi ani de la atacul cerebral.


Dar încrederea ei nu se năruie, ci devine din ce în ce mai puternică pe măsură ce tot mai multă lume transformă povestea ei într-o lecție de viață. Katherine primește o mulțime de reacții pe blog de la oamenii care îi află povestea, este invitată alături de Jay la universitatea la care amândoi au studiat pentru a ține un discurs pentru studenți despre întâmplările prin care au trecut, iar totul culminează cu un reportaj CNN difuzat în preajma sărbătorilor de iarnă, astfel că mesajul lor despre suferință și reziliență ajunge la mai mulți oameni decât ar fi sperat vreodată. Conștientizând faptul că au ceva valoros de împărtășit cu ceilalți, lui Katherine îi vine ideea de a crea un nou site intitulat „Hope Heals” („Nădejdea vindecă”). Povestea lor devine și film, iar în final Katherine și Jay își descoperă adevărata chemare a vieții care, paradoxal, se naște din cea mai mare tragedie care i-a lovit.


Finalul cărții este cu adevărat fabulos dată fiind starea de sănătate în continuare precară a lui Katherine, dar este totodată un motiv în plus pentru noi toți ceilalți să nu ne oprim niciodată din a crede în cele mai îndrăznețe visuri chiar și atunci când toate împrejurările par a ne fi nefavorabile. Finalul cărții este un bun prilej pentru fiecare dintre noi, sănătos sau nu, greu încercat de suferință sau scutit de această povară pentru a medita. Pentru a medita la marea șansă care ne-a fost dată odată cu această viață, indiferent dacă întâmplările din ea sunt așa cum am sperat sau dimpotrivă. 


Povestea lui Katherine este cel mai bun exemplu că există fericire chiar și în suferință și că viața trebuie să meargă mai departe oricât de tare ar durea, pentru a te bucura de cele mai profunde adevăruri și semnificații ale ei:


„Din momentul accidentului cerebral, am suferit unsprezece intervenții chirurgicale și, probabil, voi avea parte și de altele, de multe altele, în viitor. Încă nu merg bine și nu-mi folosesc mâna dreaptă cum trebuie, nu mănânc, nu vorbesc, nu văd și nu aud normal. În prezent, am atât osteoporoză, cât și artrită. Acest corp de treizeci și trei de ani se simte mai bătrân decât unul de optzeci și trei de ani. Mi s-a dat o sarcină dificilă, ca să nu spun mai multe.


Cu toate acestea, în ultimii șapte ani din această saga, am învățat să fac multe lucruri cum trebuie: să aștept cum trebuie, să fac față unei situații cum trebuie, să perseverez cum trebuie și chiar să pierd cum trebuie. Cultura noastră ne spune să reușim, să fim frumoși, să evităm durerea și să fim fericiți. Dar dacă tot ceea ce contează în viață este exact contrariul?”



TESTIMONIALE:


„Am citit această carte cu lacrimi în ochi, dar cu inima săltându-mi de bucurie. Jay și Katherine sunt o mărturie dură, dar totodată revigorantă, a încrederii de nezdruncinat în Dumnezeu, în toiul încercărilor de neimaginat ale vieții. Această carte ne amintește unde putem regăsi nădejdea într-o lume în care nimeni nu știe ce aduce ziua care vine.”– David Platt, președinte al International Mission Board și autorul cărții Radical, bestseller New York Times


„Nădejdea vindecă este o poveste frumoasă, adevărată, care ilustrează dragostea și ocrotirea pe care ni le oferă Dumnezeu chiar și în cele mai întunecate perioade ale vieții. Dăruirea lui Katherine și Jay unul față de celălalt și față de Domnul, în cea mai devastatoare etapă a existenței lor, este un exemplu care inspiră. Această carte te va ajuta să înțelegi cu inima că El vede, știe, veghează și încă înfăptuiește miracole în zilele noastre!”– Lysa TerKeurst, președinte al Proverbs 31 Ministries și autoare de bestselleruri prezente în topul New York Times


„Jay și Katherine Wolf se bucură de respectul nostru de ani de zile, dar de-acum ne-au câștigat și inima. Nădejdea vindecă nu este doar o carte scrisă superb; este duetul a doi oameni care îl iubesc pe Iisus și care se iubesc. Este o carte scrisă după o partitură autentică, cu note înalte și note joase, dureroase. Acest volum nu conține doar o poveste impresionantă; este cântecul a doi oameni modești care spun ce au învățat ei din iubire atunci când ritmul vieții lor s-a schimbat pe neașteptate.” – Bob și Maria Goff, autorii cărții Love Does (Dragostea înfăptuiește), bestseller New York Times 


„Am dat întâmplător peste blogul lui Katherine pe când era la începutul perioadei de recuperare. Cuvintele unei surori care luptă pentru viața ei ne-au cucerit pe toți. Acum, după mulți ani, ea luptă pentru viața noastră, pentru ca noi să trăim din plin, profitând de tot ce ni se oferă. De neratat!” – Jennie Allen, fondatoare și vizionară a IF:Gathering și autoare a cărților Anything (Orice) și Restless (Fără astâmpăr)


„Îi cunosc pe Jay și pe Katherine și întâmpin cu bucurie această carte, nu doar ca pe o relatare emoționantă a modului în care poți face față tragediei, ci ca pe o frumoasă poveste a iubirii neobosite a unui cuplu – pentru Dumnezeu și pentru ceilalți.” – Philip Yancey, autorul bestsellerului What’s So Amazing About Grace? (De ce este grația atât de specială?)


„Cartea pe care o ții în mână este foarte puternică, întrucât, dacă ți se va întâmpla vreodată un lucru îngrozitor, îți va servi drept ghid… Nădejdea vindecă s-ar putea dovedi cel mai de încredere tovarăș în clipele de mare încercare și durere… Să nu crezi că «le-ai auzit deja pe toate». Povestea lor este atât de crudă, de intimă și de incredibil de reală, încât nu ai cum să nu te identifici cu ea.” – Joni Eareckson Tada, autoare de bestselleruri, director fondator al Joni and Friends International


Mai mult
Etichete:  #dezvoltarepersonala
Detalii produs
ISBN: 9786069136096
Editura ACT si Politon
Format: eBook
Detalii despre autor