-70%
ASCULTAȚI GRATUIT UN FRAGMENT

Principiul lui Peter

(0) Scrie o recenzie
PRODUS FIZIC

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

Format: MP3, 160-320 kbps - stereo

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

ISBN: 978-606-913-199-2

Oferta expiră în:

Audiobook
14,40 Lei PRP:48,00 Lei Salveaza 70%
Adaugă la favorite

Descriere

Incompetența ocupațională este pretutindeni. Deseori se întâmplă ca un angajat să fie promovat de pe un post de competență pe unul de incompetență. Într-o ierarhie, toți angajații au tendința să avanseze până la nivelul incompetenței lor.


În 1969 Laurence J. Peter a creat un fenomen cultural cu nemaipomenitul, mediatizatul, amuzantul său tratat despre afaceri și viață – Principiul lui Peter. Cuvintele și teoriile sale sunt la fel de valabile astăzi precum erau și atunci. Punând în discuție și răspunzând la eterna întrebare „De ce lucrurile sfârșesc întotdeauna prost?”, Peter explorează incompetența prezentă atât de agresiv în societatea noastră, la locul de muncă și în lumea noastră, într-o manieră revoltător de amuzantă, dar onestă și vizionară.


Alternanța Compulsivă — o tehnică prin care să pui subordonații în încurcătură.

Competență — capacitatea angajatului de a se achita de poziția sa în ierarhie, măsurată de superiorii săi.

Coordonator — un angajat care a primit sarcina să obțină competență de la incompetenți.

Einstein, Albert — matematician și trend setter în moda masculină.

Regresia Ierarhică — urmarea avansării incompetenților în același timp cu competenții.

Ierarhie — o organizație ai cărei membri sau angajați sunt aranjați după grad, clasă sau treaptă.

Incompetență — o cantitate nulă: incompetență plus incompetență egal incompetență.

Principiul lui Peter — Într-o ierarhie, toți angajații tind să avanseze până la nivelul incompetenței lor.

Promovare — o mișcare în sus de pe un nivel de competență.

Succes — încadrarea finală la nivelul incompetenței.



Cu istețimea lui Mark Twain, cu ascuțimea psihologică a lui Sigmund Freud și impactul teoretic al lui Isaac Newton, Principiul lui Peter explică de ce incompetența și simptomele, sindroamele și remediile acompaniatoare ale acesteia definesc lumea și munca pe care o depunem pe această lume.



Citiți mai multe informații despre actorul Nae Alexandru

Nae Alexandru

Nae Alexandru s-a născut pe 23 ianuarie 1977. A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 1999 la clasa profesorului Mircea Albulescu. De asemenea a absolvit și la Universitatea Media, specializarea – regie film, la clasa prof. Șerban Marinescu.

Din anul 2000 a fost angajat la Teatrul Evreiesc de Stat din București, iar din 2007 este actorul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”.

A fost distribuit în numeroase piese de teatru, din care amintim câteva: „Unchiul Vanea” (de A.P. Cehov); „Micii burghezi” (Maxim Gorki); „Livada de vișini” (A.P. Cehov); „Doctor fără voie” (Moliere).

Nae Alexandru spune că niciodată nu s-a gândit să facă altă meserie decât aceea de actor: „Eram înnebunit după Louis de Funes, imitam perfect orice actor de la Bibanu’ la Jean Constantin, le știam filele pe dinafară…Am terminat facultatea la 22 de ani…să fii actor la 22 de ani e o chestie senzaţională. Mi-am zis că văd eu ce-o să fac. Am plecat, mi-am făcut vacanţa cu iubita deatunci şi m-am întors în toamnă în Bucureşti, acasă. Şi am început să bat la uşile teatrelor. Nu mi-a deschis nimeni nicio uşă. Nu mă ştiţi din facultate? Da, da, vino mâine. Poimâine – vino răspoimâine... de unde? Şi-am ajuns la Horia Popescu, care mi-a zis: dragă, ce săţi dau eu ţie să joci? Eu montez la Naţional, te halesc ăştia pe-aici. La cine-ai terminat? La Albulescu. Aoleo, eu l-am făcut actor pe Albulescu, eu i-am dat să joace. Şi m-a băgat Horia Popescu într-un spectacol, “Moartea unui comis voiajor”, în figuraţie. Ieşeam de sub scenă şi ziceam: sunt colegul fiului dvs. Şi el zicea: bravo, bravo, vă dau voie să vă jucaţi fotbal în spatele casei. Ne duceam în spatele decorului şi băteam mingea. Asta a fost primul meu rol „mare” la Naţional. Şi după aceea am mai colaborat la “În numele trandafirului”, tot în figuraţie. M-am dus apoi la un concurs la Braşov, la Teatrul dramatic, unde era director Mircea Cornişteanu. După concurs m-a chemat în birou şi mi-a zis: bravo, ai luat concursul, dar noi suntem la sfârşitul lui februarie şi te-angajez în septembrie. Şi i-am zis: şi ce fac până-n septembrie? Păi n-am ce să fac cu tine acum, că eu fac doar Gaiţele, distribuţia e făcută, nu am în ce să te bag! Asta e, ne vedem în toamnă. Şi am venit la Bucureşti, mai panicat...” (Nae Alexandru într-un interviu evz.ro)

În colaborarea cu ACT și Politon, Nae Alexandru este naratorul următoarelor cărți audio:

Mai mult
Etichete:  #business
Detalii produs
ISBN: peter-978-606-913-199-2
Editura ACT si Politon
Format: Audiobook
Greutate: 0.08 kg
Detalii despre autor
Audiobooks
Produse fizice (MP3): Audiobook