Adio, probleme! Cum să vorbești cu lucrurile care te sâcâie

(0) Scrie o recenzie
PRODUS FIZIC

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

ISBN: 978-606-913-663-8

Carte Tiparita
28,00 Lei
Adaugă la favorite

Descriere

Adio, probleme! Cum să vorbești cu lucrurile care te sâcâie / Good-bye, Bumps! Talking to What's Bugging You de Dr. Wayne W.Dyer și Saje Dyer cu ilustrații de Stacy Heller Budnick este o altă carte minunată pentru copii din care aceștia vor învăța o nouă lecție importantă de viață. Ei vor înțelege prin intermediul acestei noi cărți adorabile și totodată educative scrise de părintele motivației Dr. Wayne Dyer și de fiica sa Saje că anumite lucruri pot fi schimbate în viață, în timp ce cu altele, trebuie să ne obișnuim să trăim, acceptându-le. Povestea este una adevărată, fiind inspirată de o întâmplare din copilăria lui Saje.


Saje Dyer este cea mai mică dintre cei opt copii ai familiei Dyer, are în prezent 30 de ani, este scriitoare și oratoare aspirantă, dar și mămica unui băiețel pe nume Julian, locuind actualmente la New York. Deține un master în psihologie, iar cartea de față „Goodbye Bumps!” este prima carte pe care a scris-o, în ea povestind o întâmplare adevărată din copilăria ei despre cum a reușit să se vindece într-un mod inedit de afecțiunea fizică de care suferea. Mai exact, a declarat ea în legătură cu motivul scrierii acestei cărți: „Am fost inspirată să scriu despre cum m-am vindecat de „bubițele” mele într-o carte pentru copii pentru a împărtăși cu cei mai mici cititori minunata idee că noi oamenii suntem într-adevăr capabili să ne vindecăm singuri.” În prezent, Saje lucrează la cea de-a doua ei carte „The Knowing” alături de sora ei Serena Dyer Pisoni. 


Tatăl ei, Dr. Wayne W. Dyer (1940 – 2015) nu mai are nevoie de nicio prezentare. Supranumit „părintele motivației” datorită faptului că a fost un pionier al domeniului dezvoltării personale, Dr. Wayne W. Dyer este un autor recunoscut la nivel internațional, bucurându-se de un enorm succes în special printre oamenii mari. Însă dat fiind faptul că a iubit foarte mult copiii, el însuși fiind tatăl a opt copii, a decis să scrie și cărți pentru cei mai mici și mai simpatici cititori. Și aceste cărți s-au bucurat la rândul lor de un real succes printre cititorii de-o șchioapă și părinții lor.





Cartea de față, „Adio, probleme!” le reamintește copiilor că nu toate lucrurile din viața noastră se petrec întocmai cum ne-am dori. Cu toate astea, trebuie să ne acceptăm alunița de pe nas, un mic semn din naștere „uitat” de un îngeraș pe pielea noastră, faptul că părul nostru e drept, și nu creț cum ne-ar fi plăcut, sau viceversa, că avem urechile prea mari, sau că suntem prea scunzi, și alte particularități care ne deosebesc de ceilalți și ne fac pe fiecare în parte UNICI. Acceptând aceste lucruri care nu sunt tocmai pe placul nostru, vom constata că ele nu sunt chiar atât de grave pe cât le-am perceput noi inițial, ba chiar mai mult, în timp, am putea să ajungem să le îndrăgim și să le transformăm în punctele noastre forte.


Poate nu întâmplător francezii denumesc în limba lor alunițele „grain de beauté”. Astfel, cei care au obrajii „pictați” cu alunițe, nu se mai preocupă atât de mult să scape de ele pe motiv că sunt inestetice, bucurându-se în schimb că au fost binecuvântați cu niște semne de o frumusețe fermecătoare.


Copiii se pot confrunta cu multe probleme în ciuda vârstei lor fragede. Și chiar dacă nouă părinților multe dintre „problemele” micuților noștri ni se par niște fleacuri, pentru ei, micile nimicuri pot însemna adevărate catastrofe, de aceea nu trebuie să le neglijăm. Până la urmă, gândește-te, dragă părinte că, micile probleme de acum și rezolvările pe care le oferim micuților la cele mai fragede vârste reprezintă un „antrenament” pentru mai târziu, când copiii noștri vor da cu adevărat de probleme. Obișnuiește-te așadar să îți asculți copilul de la cele mai fragede vârste și îți va fi mult mai ușor să îl ajuți și mai târziu!




Protagonista micuței cărți de față este o fetiță de numai 5 ani care se trezește peste noapte cu niște bubițe apărute pe obrăjori. Bineînțeles că bubițele o deranjează și părinții ei o duc la doctor pentru a rezolva problema. Doctorul îi propune fetiței două variante:


1. Să ia medicamente;


2. Să aștepte ca bubițele să dispară de la sine.




Fetița se hotărăște să aștepte ca bubițele să treacă de la sine, lucru care nu se întâmplă însă. Vorbind cu tatăl ei despre această problemă, tatăl o sfătuiește să apeleze la gândirea ei magică, să vorbească cu bubițele și să le convingă să dispară.

Fetița face încântată acest lucru timp de o săptămână, iar rezultatele sunt de-a dreptul incredibile.




Fetița va descoperi de asemenea că bubițele ei nu sunt singurele probleme care se pot rezolva astfel. Apelând la gândirea magică de copil, putem face să „dispară” și bubițe invizibile precum timiditatea, sau, dacă nu le putem face să dispară, putem cel puțin să nu mai fim atât de deranjați de ele și să le acceptăm ca făcând parte din noi. Așa cum autorul însuși s-a împăcat cu pistruii săi în tinerețe, așa s-ar putea împăca și micuțul tău cu gândul că are urechile prea mari, sau nasul, sau gura, sau cine știe cu ce altă „imperfecțiune„ adorabilă l-a mai înzestrat natura. Copiii vor învăța așadar că mintea și corpul nostru sunt în strânsă legătură și că odată ce problemele dispar din mintea noastră, foarte probabil vor dispărea și de pe corpul nostru.


Așadar, copilul tău va fi încântat să descopere odată cu această poveste că cel mai important lucru atunci când avem probleme este să avem răbdare. Problemele se pot rezolva de la sine în timp, cu condiția să avem răbdare și să nu ne lăsăm copleșiți de ele. E drept că există și unele lucruri pe care nu le putem corecta, dar pe măsură ce nu le vom mai acorda atât de multă importanță, acestea nu ne vor mai părea atât de grave și ne vom obișnui să trăim cu ele. Și atunci, de ce să ne facem atâtea griji când dăm de greu, când știm că puterea minții noastre e mai mare chiar și decât cele mai complicate probleme care ar putea să ne dea de furcă la un moment dat?


Dar partea cea mai valoroasă a acestei povești este planul de acțiune pe care cei doi autori li-l furnizează copiilor la finalul cărții împotriva lucrurilor care îi sâcâie. Cu ajutorul lui, copiii vor ști foarte sigur ce au de făcut atunci când ceva îi va deranja în viitor.


Dar aceasta nu este doar o carte pentru copii. Lecția predată de această micuță carte le este foarte utilă în egală măsură și părinților. Și ei trebuie să rețină că problemele cărora nu le dai prea multă importanță dispar de la sine.


Te las acum în compania mesajului transmis de Wayne Dyer și de fiica sa Saje pentru tine odată cu această carte în speranța că de acum încolo nici tu, nici copilul tău, nu veți mai acorda atâta importanță problemelor:



„Așa cum am încercat să explicăm în carte, de cele mai multe ori importanța exagerată pe care le-o acordăm anumitor lucruri (de ex: bubițelor) este cea care ne face să suferim așa de tare și să ne îngrijorăm peste măsură, iar nu lucrurile în sine (bubițele).


Dacă am avea încrederea unui copil și am putea să credem că ne vor dispărea „bubițele″ doar dacă le-o cerem, chiar așa s-ar putea întâmpla... și chiar s-a întâmplat. 


Situația fiecăruia dintre noi e diferită. Dacă copilul tău are un defect care nu poate fi îndreptat, poate ceva din naștere, amintește-ți că, dacă conștientizezi problema, vei ajunge să nu îi mai dai atâta importanță. Ai fi mult mai relaxat oricât de mare ar fi problema copilului tău. 


Da, există și lucruri pe care nimeni nu le poate schimba sau face să dispară, dar secretul este să le dăm mai puțină importanță.


Sperăm din suflet ca ție și copilului tău să-ți folosească lectura acestei cărți și că veți aplica metodele sugerate de noi în viața de zi cu zi.”


                                                                                                                       

                                                  

Mai mult
Etichete:  #literatura copii
Detalii produs
ISBN: 9786069136638
Editura ACT si Politon
Format: Carte Tiparita
Greutate: 0.24 kg
Detalii despre autor