Uită de griji, începe să trăiești

(0) Scrie o recenzie
PRODUS FIZIC

Poate fi achiziționat și cu plata ramburs. Se livrează prin curier.

Format: 130x200 mm; Pagini: 416; Interior alb / negru.

Coperta brosata cu aripioare

ISBN: 978-606-913-600-3

Carte Tiparita
47,00 Lei
Adaugă la favorite

Descriere

Uită de griji, începe să trăiești / How to Stop Worrying and Start Living de Dale Carnegie este „un îndrumar – pentru un nou mod de viață”. Este o carte de care are nevoie oricine, mare sau mic, tânăr sau bătrân, pentru că abordează un subiect care ne afectează pe toți: GRIJILE. Dar volumul de față este mai mult decât o simplă carte despre griji. Este o carte care îți va descreți fruntea pentru totdeauna și te va convinge să nu te mai lași copleșit niciodată de grijile tale, pentru că vei ști că, oricare ar fi acestea, pot fi depășite. O carte la care te vei reîntoarce de mai multe ori pe parcursul vieții și pe care vei simți nevoia să le-o faci cadou și celor dragi absorbiți de prea multe griji. 


„Uită de griji, începe să trăiești” este totodată un ghid practic pentru a elimina îngrijorarea din viața ta, scris în urma unor concluzii trase pe baza experiențelor reale de viață a mii de adulți care au fost cândva elevii autorului. Tot aici vei regăsi o serie de adevăruri străvechi, evidente și eterne pe care ești invitat să le aplici în viața ta pentru a trăi mai relaxat și mai fericit.


Dar și propria experiență de viață a autorului a contat pentru scrierea acestei cărți. Dale Carnegie (1888-1955)  a mărturisit că în 1909 era unul dintre cei mai nefericiți tineri din New York, după care, a renunțat la jobul său de vânzător de autocamioane pentru a-și împlini marele vis, acela de a „trăi pentru a scrie și a scrie pentru a trăi”. Deși, s-a descris pe sine ca fiind „un simplu băiat de la țară” din Missouri, cărțile sale au avut un impact puternic asupra mai multor generații și l-au consacrat drept un precursor al genului de dezvoltare-personală. Încă de la publicarea primei sale cărți în 1936 - „Cum să câștigi prieteni și să influențezi oameni” - și până în prezent, volumele sale au schimbat viața a milioane de oameni determinându-i să trăiască mai frumos și să fie mai fericiți.


În volumul de față, vei descoperi povestea autorului însuși, care nu a fost dintotdeauna una plină de succes, dar și alte zeci de povești de succes ale unor oameni care au reușit în viață și lecțiile pe care le poți învăța din experiențele lor. Regulile formulate de autor pentru a scăpa de griji pe tot parcursul cărții te vor ajuta totodată să îți fixezi în subconștient toate acele lucruri pe care trebuie să le ai în vedere ori de câte ori vei fi tentat să te lași copleșit de griji, pentru că:


„Scopul cărții este să sublinieze din nou, să ilustreze, să simplifice, să împrospăteze și să elogieze multe adevăruri străvechi fundamentale – să îți dea un ghiont și să te determine să faci ceva în legătură cu aplicarea lor.”


Cartea este structurată în opt părți, după cum urmează:


PARTEA ÎNTÂI: adevăruri esențiale pe care ar trebui să le știi despre îngrijorare


„Unul dintre cele mai tragice lucruri pe care le știu despre natura omenească este acela că amânăm cu toții să trăim. Visăm la o grădină magică de trandafiri aflată dincolo de orizont – în loc să ne bucurăm de trandafirii care înfloresc astăzi sub fereastra noastră.


De ce suntem atât de neghiobi – atât de tragic de neghiobi?


„Cât de ciudată este mica noastră procesiune a vieții!”, a scris Stephen Leacock. „Copilul spune: «Când o să fiu băiat mare». Dar ce înseamnă asta? Băiatul mare spune: «Când o să mă maturizez». Apoi, adult fiind, spune: «Când o să mă căsătoresc». Dar ce înseamnă, la urma urmei, să fii căsătorit? Gândul se schimbă în: «Când voi putea să ies la pensie». Și apoi, când vine pensionarea, se uită înapoi la peisajul traversat; peste el pare să bată un vânt rece; l-a ratat, cumva, pe tot și e pierdut. Viața, aflăm prea târziu, constă în acțiunea de a trăi, în țesătura fiecărei zile și fiecărei ore.”


În această parte a cărții autorul ne prezintă o mulțime de oameni remarcabili, care au contribuit substanțial la un moment dat la bunul mers înainte al lumii prin misiunea lor, dar care, s-au confruntat și ei cu îngrijorarea în cele mai cumplite forme ale ei. Cum au reușit să scape de îngrijorare și să abordeze viața mai relaxați, vei afla din această primă parte deosebit de interesantă și mai ales pilduitoare. 


Fie că este vorba de viața de familie, de un job obișnuit sau de afaceri importante, îngrijorarea are un singur leac pe care îl vei afla aici. Vei citi tot aici despre cazul unui om de afaceri pe care grijile l-au îmbolnăvit și l-au adus în pragul morții, pentru ca apoi, când le-a lăsat deoparte, să își revină miraculos, dar și povestea aproape incredibilă a lui Earl P. Haney din Winchester, Massachusetts care te va convinge că într-adevăr nu merită să îți faci griji pentru nimic. 


Tot în această primă parte a cărții vei descoperi: 


O formulă magică pentru a scăpa de griji;


Care sunt bolile cel mai frecvent declanșate de griji și cum oameni care reușesc să construiască averi uriașe ajung să nu se mai bucure de ele din cauza bolilor;


Cum eliminarea grijilor din minte ne poate vindeca trupul chiar și de boli cumplite precum cancerul;


PARTEA A DOUA: tehnici de bază în analizarea grijilor


În acest capitol autorul te ghidează pas cu pas cum să analizezi și să rezolvi problemele legate de griji. Și aici vei găsi poveștile mai multor oameni de succes, momentele cele mai grele în care au dat piept cu grijile și modul în care au acționat pentru a le îndepărta. Galen Litchfield și rețeta lui pentru a alunga grijile este doar una dintre aceste povești.


Vei afla de asemenea o metodă de a elimina 50% din grijile legate de afaceri, aflând poveștile altor oameni de succes care au reușit să facă asta. Aceste metode au funcționat la alții, așadar, de ce nu le-ai încerca și tu?


PARTEA A TREIA: Cum să distrugi obiceiul de a te îngrijora înainte ca acesta să te distrugă pe tine


Și în această parte a cărții vom descoperi noi modalități de a alunga grijile, și mai ales cum, datorită uneia dintre legile fundamentale ale psihologiei, astăzi ne este foarte ușor să alungăm anxietatea. Vei descoperi de asemenea terapia ocupațională și vei fi încurajat să o practici ori de câte ori te vei simți copleșit de griji. 


Dar vei descoperi și câțiva oameni cu adevărat excepționali care au aplicat cu succes această terapie pe ei înșiși. Povestioarele despre de ce nu merită să te poticnești de trecut și cât de importantă e capacitatea de a trece cu vederea grijile și tragediile te vor convinge că pentru nimic din ce-a trecut nu mai are rost să suferi.


PARTEA A PATRA: șapte moduri de a cultiva o atitudine mentală care îți va aduce  pace și fericire


„Cei mai buni doctori din lume sunt doctorul Alimentație, doctorul Liniște și doctorul Veselie.” (Jonathan Swift)


Această parte a cărții are la bază o cugetare a împăratului roman Marc Aureliu, care era de părere că „Viața ne este hotărâtă de propriile gânduri”. Un experiment efectuat sub hipnoză va demonstra fără drept de replică cât de mare este forța gândului. 


Tot în această parte a cărții autorul dezbate chestiuni precum:


De ce e de preferat să ne iubim (sau măcar iertăm) dușmanii decât să ne înfuriem din cauza lor, venind atât cu argumente religioase, dar și medicale în acest sens;


De ce e de preferat să nu urâm, să nu ne înfuriem și să evităm gândurile negre;


De ce trebuie să facem bine fără a ne aștepta la recunoștință și să încercăm să fim asemeni „Omului ideal”, al lui Aristotel care „se bucura făcând favoruri altora”.


Care este semnificația cuvintelor „Gândește și mulțumește” dar și cât de penibili suntem când ne facem griji atât timp cât suntem sănătoși, avem ce mânca și nu suntem în pericol major;


Cum putem transforma un minus într-un plus;


Cum să te vindeci de depresie în 14 zile;


Și tot aici vom descoperi noi reguli pentru a scăpa de griji:


PARTEA A CINCEA: Modalitatea perfectă de a învinge grijile


Această a cincea parte este despre puterea credinței. Această forță motrice care se află mai presus de orice. Cu ajutorul ei putem depăși disperarea, neîncrederea, boala, suferința, frica și tot ce la un moment dat ne poate părea insurmontabil. Pentru că ea reprezintă, așa cum spunea laureatul Premiului Nobel, dr. Alexis Carrel:


„cea mai puternică formă de energie pe care o poate genera cineva. Este o forță la fel de reală ca gravitația terestră. Ca medic, am văzut oameni care, după ce toate formele de terapie au eșuat, s-au vindecat de boală și melancolie prin efortul senin al rugăciunii... Rugăciunea este precum radiul, o sursă de energie luminoasă, care se autosusține... Prin rugăciune, ființele umane caută să își sporească energia finită aderând la sursa Infinită a tuturor energiilor. Când ne rugăm, ne conectăm la forța motrice inepuizabilă care face universul să se învârtă. Ne rugăm ca o parte din această forță să fie alocată nevoilor noastre. Chiar și prin simpla solicitare, lipsurile noastre omenești sunt satisfăcute și ne ridicăm întăriți și vindecați... Ori de câte ori ne adresăm lui Dumnezeu prin rugăciuni arzătoare, ne schimbăm în bine atât sufletul, cât și trupul. Nu se poate ca un om să se roage măcar o clipă și să nu obțină ceva bun.”


Tot aici vei afla ce nevoi psihologice de bază ne satisface rugăciunea, dar și o rugăciune pe care să o rostești când te vei simți greu încercat.



PARTEA A ȘASEA: Cum să nu îți mai faci griji  din cauza criticilor


Îți aduce aminte de faptul că nimeni nu lovește un câine mort și că o critică nedreaptă este adesea un compliment mascat, pentru că înseamnă că cineva te invidiază pentru ceva. Tot aici vei fi invitat să te gândești la faptul că există și o parte pozitivă în critică care ne ajută să evoluăm și să facem lucrurile mai bine. De aceea ar trebui să cerem noi înșine să fim criticați, iar în cazurile în care critica vine fără a o fi solicitat să nu ne lăsăm afectați de ea atât timp cât știm că am făcut lucrurile cât am putut de bine.



PARTEA A ȘAPTEA: Șase moduri de a preveni oboseala și grijile și de a-ți menține energia și buna dispoziție la un nivel înalt


Ce legătură există între oboseală și griji? Se pare că cele două sunt mai strâns legate una de alta decât ne-am fi așteptat, după cum spune autorul:


„De ce scriu un capitol despre prevenirea oboselii, într-o carte despre prevenirea îngrijorării? Este simplu: pentru că oboseala produce adesea îngrijorare sau, cel puțin, te predispune la îngrijorare. Orice student la medicină îți va spune că oboseala scade rezistența fizică la răceala comună și la sute de alte boli; și orice psihiatru îți va spune că oboseala îți scade și rezistența la sentimentele de frică și îngrijorare. Așa că, prevenirea oboselii tinde să prevină și îngrijorarea.”


Autorul îți va oferi argumente de natură medicală pentru a preveni oboseala și îți va oferi o mulțime de metode de a face acest lucru prin exemplele unor oameni de succes care acordau la fel de multă importanță prevenirii oboselii ca și îndatoririlor zilnice. Tot aici vei învăța câteva deprinderi bune de lucru care te vor ajuta să muncești mai eficient, dar fără stres, să alungi plictiseala care te obosește, să nu-ți mai faci griji din cauza insomniei, transformând-o într-un atu, să adaugi entuziasm în tot ce faci și mai presus de toate să te relaxezi: acasă, la muncă, când te simți stresat...


PARTEA A OPTA: „Cum am învins grijile” - 31 de povești adevărate


În această ultimă parte a cărții, autorul ne prezintă 31 de povești adevărate despre oameni și culturi de la care avem multe de învățat în privința modului în care ar trebui să ne tratăm sau să învingem grijile. Fiecare poveste în parte poate reprezenta pentru fiecare dintre noi o adevărată revelație. Vei afla așadar de aici cum a învins grijile Benjamin Franklin, care au fost cele trei sfaturi date de medici care i-au salvat viața lui John D. Rockefeller sau ce poveste uimitoare de viață se află în spatele lanțului de magazine americane J.C. Penney.


***


Te invit așadar să descoperi o carte memorabilă pentru care ai să-ți mulțumești că ai citit-o și să te bucuri zilnic de acest program de bună-dispoziție și gândire constructivă, intitulat „Doar pentru astăzi” întocmit de Sibyl F. Partridge:


„Doar pentru astăzi


1. Astăzi voi fi fericit. Asta presupune că ceea ce a spus Abraham Lincoln este adevărat, că „majoritatea oamenilor sunt cam atât de fericiți pe cât se hotărăsc să fie”. Fericirea vine din interior, nu depinde de împrejurările exterioare.


2. Astăzi voi încerca să mă adaptez la ceea ce este și nu voi încerca să adaptez totul la dorințele mele. Îmi voi accepta familia, afacerea și norocul așa cum sunt și mă voi pune de acord cu ele.


3. Astăzi voi avea grijă de corpul meu. Voi face mișcare, îl voi îngriji, îl voi hrăni, nu voi abuza de el și nici nu îl voi neglija, iar astfel va fi o mașinărie perfectă, care să facă ce îi cer.


4. Astăzi voi încerca să îmi fortific mintea. Voi învăța ceva util. Nu voi fi un trântor. Voi citi ceva care cere efort, reflecție și concentrare.


5. Astăzi îmi voi stimula sufletul în trei feluri; voi face o faptă bună pentru cineva, fără ca acesta să afle. Voi face cel puțin două lucruri pe care nu vreau să le fac, așa cum sugerează William James, doar ca exercițiu.


6. Astăzi voi fi încântător. Voi arăta cât de bine pot, mă voi îmbrăca cât mai frumos posibil, voi vorbi încet, mă voi purta curtenitor, voi fi generos cu laudele, nu voi critica deloc, nu mă voi plânge de nimic și nu voi încerca să impun reguli sau să corectez pe cineva.


7. Astăzi voi încerca să trăiesc numai această zi, nu să mă ocup de toate problemele vieții mele. Pot să fac timp de douăsprezece ore lucruri care m-ar înspăimânta dacă ar trebui să le continui toată viața.


8. Astăzi voi avea un program. Voi scrie ce vreau să fac în fiecare oră. S-ar putea să nu îl urmez întocmai, dar voi avea un program. Va elimina două năpaste, graba și indecizia.


9. Astăzi voi sta o jumătate de oră cu totul singur, în liniște, și mă voi relaxa. În această jumătate de oră mă voi gândi din când în când la Dumnezeu pentru a căpăta o perspectivă mai largă asupra vieții mele.


10. Astăzi voi fi netemător, mai exact nu mă voi teme să fiu fericit, să mă bucur de ceea ce este frumos, să iubesc și să cred că cei pe care îi iubesc mă iubesc și ei la rândul lor.”

Mai mult
Etichete:  #dezvoltarepersonala
Detalii produs
ISBN: 9786069136003
Editura ACT si Politon
Format: Carte Tiparita
Greutate: 0.4 kg
Detalii despre autor

S-a născut în 1888 la Maryville, Missouri, Statele Unite ale Americii. Self-help, salesmanship, vorbit în public și abilități personale sunt domeniile despre care Dale Carnegie a scris. Una dintre ideile de bază în cărțile sale este faptul că este posibil să schimbați comportamentul altor oameni prin schimbarea reacțiilor lor.